Image

Ny ägare in i Offentliga Hus som byter vd

Bolag Bolaget Cadogan köper 50 procent av Offentliga Hus. Bolaget byter samtidigt vd.
Publicerad den 4 September 2014

Offentliga Hus har nya delägare som ger bolaget en markant större förvärvskapacitet. Det är de två bröderna Ely Michel och Franck Ruimy tillsammans med Pierre Ladow som genom sitt privata fastighetsbolag Cadogan köpt 50 procent i Offentliga Hus.

Bröderna Ruimy investerar i flera branscher men framför allt inom fastigheter, där man bland annat har fonden Aerium med över tio miljarder USD i förvaltat kapital. Ruimys har under flera år letat efter en lämplig första investering i Norden och har nu valt att, tillsammans med Fastator – Offentliga Hus andra ägare, arbeta för Offentliga Hus fortsatta tillväxt. Med de nya delägarna förstärker Offentliga Hus sin kapitalbas och möjliggör förvärv upp till fem miljarder kronor, något som också är målsättningen under de kommande två åren. Pierre Ladow blir representant i styrelsen för Cadogans räkning.

I och med inträdet av de nya delägarna lämnar Offentliga Hus vd, Erik Adelsohn, sin post för att frigöra mer tid åt styrelsearbete. Ny vd för Offentliga Hus blir Fredrik Klerfelt.

Offentliga Hus finns idag representerade i 13 kommuner och affärsidén är att förvärva samt förvalta samhällsfastigheter med offentliga hyresgäster som grund. Bolaget vill även vara med och, tillsammans med kommunerna, driva och utveckla samhällsviktiga projekt.

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastator på Branschguiden

Som det enda fastighetsnischade investmentbolaget på aktiemarknaden ger Fastator investerare och sparare en unik tillgång till fastighetssektorn som investeringsobjekt. Vårt spektrum av fastighetsrelaterade verksamheter skapar en bred portfölj, där investerare får möjligheten att exponeras mot flera olika delsegment på fastighetsmarknaden och samtidigt ta del av värdeutvecklingen i sektorn som helhet.
Fastators affärsidé är att bygga värde genom att starta och initialt driva bolag inom fastighetsrelaterade segment där vi ser goda tillväxtmöjligheter. Vi tar ett aktivt ägarska...

Läs mer om Fastator på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige