Image

Nordika hyr ut i Partille

Uthyrning Elgiganten och XL Jump hyr 5 000 kvadratmeter i Nordikas handelsfastighet i Partille.
Publicerad den 19 April 2016
Annons
Image

Nordika förvärvade 2015 handelsfastigheten Lexby 11:14 i Partille som tidigare hade K-Rauta som största hyresgäst. Fastigheten omfattar 15 000 kvadratmeter handel, samt 3 000 kvadratmeter kontor och logistik.

Sedan förvärvet har Nordika gjort ett stort omtag och fokuserat på att skapa en bra handelsplats som komplement till närliggande Allum och Partille Port. Nu är det klart att de första hyresgästerna som väljer att etablera sig i fastigheten blir Elgiganten som hyr 3 000 kvadratmeter och XL Jump som med sin trampolinpark för professionella idrottare tar plats på 2 000 kvadratmeter.

Övrig hyresgäst i fastigheten i dag är Lindex e-handelslager på cirka 2 700 kvadratmetger. Efter uthyrningarna finns ytterligare cirka 5 000 kvadratmeter att hyra ut, vilket Nordika förväntas få klart under året.

– Det är extremt kul att lyckas få ordning på en fastighet som tidigare brottats med problem av olika slag och att få in Elgiganten på ett långt avtal samt en aktör inom det växande sport- och hoppsegmentet. Det är också tillfredställande att arbeta med att uppgradera fastigheten och skapa en bättre fungerande helhet där fastigheten blir ett mål för destinationshandel och aktiviteter med en bra hyresgästmix. Fastigheten har ett attraktivt läge inom Partille kommun med bra access, skyltläge mot E20 samt gott om parkeringsplatser så vi hoppas kunna fylla resterande vakanta ytor inom kort, säger Andrew Taylor, partner på Nordika.

Partille kommun växer kraftigt och ett expansivt bostadsbyggnadsprogram pågår där cirka 8 000 nya bostäder tillkommer mellan åren 2013-2018. Nya Partille Arena, som också är en stor satsning, invigs i september i år.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Slumrande segmentet som kan bli nästa steg för Slättö

Bolag Slättös vd Johan Karlsson berättar för Fastighetssverige om utmaningarna hittills under året, hur han ser på marknadsläget och vad som blir Slättös viktigaste fokus under årets andra halva. Slättö är även nyfikna på att ta sig an något nischsegment framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige