Image

Nordic PM får uthyrningsuppdrag av Estea

Bolag Nordic PM har tecknat avtal med Estea AB avseende ett utvecklingsprojekt i fastigheten Livia 16 i Västerås.
Publicerad den 4 Oktober 2013
VLT-huset i Västerås. Bild: Estea.
VLT-huset i Västerås.

Nordic PM får i uppdrag att identifiera nya hyresgäster till Esteas kontorsfastighet Livia 16 i centrala Västerås. Fastigheten på Slottsgatan, har bland annat VLT och Vestmanlands Läns Tidning som hyresgäst.

Inom kort kommer även Bianchi Café & Cycles att etablera ett café med showroom i fastigheten, enligt samma framgångsrika koncept som genomförts på Norrlandsgatan i Stockholm.

Utvecklingsprojektet innebär att Estea uppdaterar och moderniserar hela byggnaden i syfte att skapa attraktiva och effektiva kontorsytor.

Ytorna i fastigheten utgörs huvudsakligen av kontorslokaler med en sammanlagd uthyrningsbar area om nära 7 000 kvadratmeter, varav cirka 2 400 kvadratmeter är tomställda i dagsläget. De lediga ytorna fördelar sig över två våningsplan, varav det ena utgörs av en penthousevåning med en exklusiv och rymlig terrass samt strålande utsikt över stadens takåsar.

- Det är mycket glädjande att Estea givit oss detta förtroende och vi ser fram emot ett fruktsamt samarbete. Vi är ju redan etablerade i Västerås och har därmed en bra bild av hyresmarknaden på orten. ”VLT-huset” är en välkänd profilfastighet i staden och befinner sig såväl i ett bra läge som i en intressant utveckling. Vi är nu i inledningsskedet av detta spännande uppdrag och förhoppningsvis kommer vi att kunna infria våra uppdragsgivares förväntningar, säger Jeanette Öhrn, vice vd på Nordic PM.

- Vi har sökt efter en partner som förstår lokalerna och som kan fungera som ett stöd i detta mycket spännande utvecklingsprojekt. Valet föll då på Nordic PM, som har en god kunskap om den lokala hyresmarknaden. Vi vill nu lyfta ”VLT-huset” till en ny nivå och vi är övertygade om att etableringarna av både Bianchi Café & Cycles och VLT bidrar positivt i detta arbete. Vi kommer kunna erbjuda moderna lokaler med stor dynamik och tillsammans med Nordic PM hoppas vi kunna identifiera fler intressanta hyresgäster, säger David Ekberg, transaktionschef på Estea AB, som äger fastigheten genom Estea Kontorsfastigheter 1.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordic PM på Branschguiden

Vi på Nordic PM är fastighetskonsulter med lång erfarenhet och bred kompetens inom fastighetsbranschen. Vårt tjänsteutbud är huvudsakligen uppdelat i fyra affärsområden:

•Fastighetsförvaltning
•Lokaluthyrning
•Fastighetsutveckling
•Fastighetstransaktioner

Vår organisation genomsyras av entreprenörsanda och våra medarbetare tar initiativ, är ambitiösa och drivs av engagemang, fokus och närvaro.

Vi arbetar lite rakare, mycket enklare och framför allt på plats, eftersom vi är övertygade om att vi uppnår bäst resultat genom ett aktivt arbete i fastigheterna...

Läs mer om Nordic PM på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Slumrande segmentet som kan bli nästa steg för Slättö

Bolag Slättös vd Johan Karlsson berättar för Fastighetssverige om utmaningarna hittills under året, hur han ser på marknadsläget och vad som blir Slättös viktigaste fokus under årets andra halva. Slättö är även nyfikna på att ta sig an något nischsegment framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige