Image

Newsec och Alecta hyr ut i Malmö

Uthyrning Newsec Asset Management har tecknat nya hyreskontrakt med Cubus och Naturkompaniet avseende butiksytor på Södra Förstadsgatan 32 i Malmö. Hyreskontrakten, med löptid om 6 och 7 år, omfattar en yta om totalt cirka 1 350 kvadratmeter. Fastigheten ägs av tjänstepensionsbolaget Alecta och har en totalt uthyrningsbar yta om 2 200 kvadratmeter.
Publicerad den 14 Juni 2011

- Efter invigningen av Citytunneln har området fått ytterligare attraktionskraft som Malmös centrala handelsstråk med två tydliga start- och målpunkter i form av Malmö Central och Triangeln. Det är positivt att bygglov erhållits vilket möjliggjort en modernisering av aktuell fastighet och större uthyrningsbar yta, säger Mats Eriksson affärsansvarig vid Newsec Asset Management.

Naturkompaniet kommer att öppna flaggskeppsbutik i två plan om cirka 750 kvadratmeter medan Cubus hyr cirka 600 kvadratmeter i markplan.

- Intresset för projektet har varit mycket stort och vi har arbetat med ett flertal olika layoutlösningar i dialog med de olika intressenterna. Det är glädjande att vi attraherat två mycket starka varumärken att etablera sig i fastigheten och vi ser fram emot invigningen av de nya butikerna, säger Fredrik Brandt, uthyrningschef Newsec Asset Management.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige