Image

Newsec och Alecta hyr ut i Malmö

Uthyrning Newsec Asset Management har tecknat nya hyreskontrakt med Cubus och Naturkompaniet avseende butiksytor på Södra Förstadsgatan 32 i Malmö. Hyreskontrakten, med löptid om 6 och 7 år, omfattar en yta om totalt cirka 1 350 kvadratmeter. Fastigheten ägs av tjänstepensionsbolaget Alecta och har en totalt uthyrningsbar yta om 2 200 kvadratmeter.
Publicerad den 14 Juni 2011
Annons
Image

- Efter invigningen av Citytunneln har området fått ytterligare attraktionskraft som Malmös centrala handelsstråk med två tydliga start- och målpunkter i form av Malmö Central och Triangeln. Det är positivt att bygglov erhållits vilket möjliggjort en modernisering av aktuell fastighet och större uthyrningsbar yta, säger Mats Eriksson affärsansvarig vid Newsec Asset Management.

Naturkompaniet kommer att öppna flaggskeppsbutik i två plan om cirka 750 kvadratmeter medan Cubus hyr cirka 600 kvadratmeter i markplan.

- Intresset för projektet har varit mycket stort och vi har arbetat med ett flertal olika layoutlösningar i dialog med de olika intressenterna. Det är glädjande att vi attraherat två mycket starka varumärken att etablera sig i fastigheten och vi ser fram emot invigningen av de nya butikerna, säger Fredrik Brandt, uthyrningschef Newsec Asset Management.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Botryggs utmanande läge – pausar tre projekt i storstäderna

Bygg/Arkitektur På grund av det rådande marknadsläget har Botrygg tagit beslut om att pausa nyproduktion i Göteborg och Stockholm. För Fastighetssverige berättar vd:n Adam Cocozza om bakgrunden till beslutet, de utmanande faktorerna som tynger verksamheten och vad som krävs för att projektstarterna ska kunna komma igång igen under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige