Image

Newsec hyr ut i Helsingborg

Uthyrning Newsec har på uppdrag av tjänstepensionsbolaget Alecta tecknat fyra hyresavtal om cirka 3 300 kvadratmeter i kvarteret Hermes i Helsingborg.
Publicerad den 22 December 2015
Kvarteret Hermes. Bild: Newsec
Kvarteret Hermes.

– Det är mycket glädjande att kunna välkomna alla nya hyresgäster till kvarteret Hermes. Vi har haft en stor efterfrågan på lokaler i fastigheten, vilket dels förklaras av dess läge och dels på att vi kan erbjuda arkitektritade lokaler till en konkurrenskraftig hyresnivå, säger Mathias Cronqvist, kontraktsförvaltare på Newsec Asset Management AB.

Kvartetet Hermes ägs av Alecta med en uthyrningsbar area om cirka 51 000 kvadratmeter, varav 3 000 kvadratmeter är vakant i dagsläget. Fastigheten, som förr verkade som gummifabrik, är i dag ombyggd till en modern kontorsfastighet.

Bland de nya hyresgästerna finns bland annat WSP Sverige, som skrivit ett åttaårigt hyresavtal om drygt 2 100 kvadratmeter. Utöver detta har man även tecknat avtal med Tretorn Sweden, som flyttar tillbaka till fastigheten, samt Atea Sverige och Gunnar Karlsen Sverige.

– WSP tror på Helsingborg och Öresundsregionen och vill vara en aktiv del i dess utveckling. Det känns därför spännande att ta ytterligare ett steg i vår satsning i Helsingborg genom att flytta till ett nytt kontor beläget i ett område med mycket historik och en spännande framtid, säger Mickey Johansson, vice vd för WSP Sverige.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige