Image

Newsec fortsätter norsk expansion

Bolag För ett par veckor sedan köpte Newsec resterande 49 procent och blev ensam ägare till norska First Newsec Asset Management. Nu har man köpt majoriteten av aktierna i det norska förvaltningsbolaget TM Partners.
Publicerad den 31 Augusti 2012
Björn Lindeborg. Bild: Newsec. Bild: Newsec
Björn Lindeborg. Bild: Newsec.

TM Partners har 24 medarbetare, en omsättning kring 40 miljoner kronor och god lönsamhet. Förvärvet ska ses som ett led i Newsecs ambition att växa rejält på den norska marknaden framöver.

TM Partners grundades 2008 och förvaltar idag omkring 1,2 miljoner kvadratmeter främst i Olso-området men även i Trondheim och Bergen. Bolaget har en bred och djup kompetens inom förvaltning av kommersiella fastigheter. Bland de större kunderna finns Aberdeen och Prop Invest (DNB).
- Förvärvet ska ses som ett led i vår ambition att växa rejält på den norska marknaden. Det finns stora synergier med vår övriga nordiska förvaltningsverksamhet och norska rådgivningsverksamhet som kommer att skapa mervärde för våra kunder framöver, säger Björn Lindeborg, Nordenansvarig för Newsecs förvaltningsverksamhet.
Newsec Asset Management förvaltar totalt över 1 000 fastigheter med en yta över tio miljoner kvadratmeter, varav 1,6 miljoner kvadratmeter i Norge.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Ny regionchef syr om Sernekes kostym

Karriär Visionen är ännu inte klar. Inte så konstigt då Markus Arfvidsson enbart hunnit sitta på stolen som regionchef för Serneke Göteborg i några veckor. Hans uppdrag är att stärka bolagets affär och få det att växa på göteborgsmarknaden. Fastighetssverige tog ett samtal om varför han gillar vägar och hur det var att lämna Skanska efter 27 år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige