Image

NCC köper i Köpenhamn

Transaktioner NCC har köpt en tomt i Valby, Köpenhamn. Området ligger nära Köpenhamns centrum och är ett tidigare industriområde.
Publicerad den 19 Mars 2018

Under de senaste åren har Valby genomgått en snabb och attraktiv stadsutveckling och växer nu med bostäder, lokaler och service samt viktig infrastruktur med både närhet till bra kollektivtrafik och motorvägsnät.

– Vi har stor tilltro till kontorsmarknaden i Köpenhamn. Förvärvet är en del i vår strategi att etablera nya attraktiva platser och utveckla levande stadsdelar, säger Carola Lavén, affärsområdeschef för NCC Property Development.

NCC har inlett en dialog med Köpenhamns kommun om möjligheterna att utveckla platsen.

– Vi strävar efter att minimera miljöpåverkan och skapa värde för både våra kunder och samhället. Förvärvet i Valby är en viktig del i att uppnå vår långsiktiga ambition att med miljöcertifierade fastigheter, attraktiva arbetsplatser och inkluderande stadsmiljöer bidra till en hållbar utveckling, säger Carola Lavén.

Säljaren är läkemedelsbolaget H. Lundbeck A/S, som tidigare har använt platsen för lager då den ligger i direkt anslutning till deras huvudkontor.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige