Image

NCC köper dansk byggentreprenör

Bolag NCC köper entreprenadföretaget Jakobsen & Blindkilde och får därmed ett betydligt starkare fotfäste främst på Jylland, men även i resten av Danmark.
Publicerad den 23 Februari 2018

Affären ger dessutom tillgång till nya strategiskt intressanta områden inom ramen för tekniska anläggningsarbeten och markberedning, där Jakobsen & Blindkilde är marknadsledande. 

– Vi är två välfungerande verksamheter som nu går ihop för att skapa ännu större värde tillsammans med våra medarbetare och kunder. Byggbranschen har genomgått stora förändringar på senare år, och den här affären är ett uttryck för att vi vill vara delaktiga i den konsolidering som nu sker, säger Palle Bjerre Rasmussen, chef för NCC Building i Danmark.

Båda företagen får i och med avtalet en stärkt position på en marknad med ökande konkurrens både från nya danska aktörer och utländska entreprenadföretag. 

– Jakobsen & Blindkilde är ett välrenommerat bolag med ett gott rykte på marknaden och vi vill gärna behålla och utveckla deras goda kundrelationer, säger Palle Bjerre Rasmussen.

Jakobsen & Blindkilde är verksamt runt om i Danmark med huvudkontor på Jylland. Företaget grundades 1971 och bedriver byggprojekt av kommersiella lokaler med mark-, VA- och betongarbeten inom ramen för den egna verksamheten. Jakobsen & Blindkildes huvudsakliga fokus på mindre och mellanstora projekt är dessutom ett bra komplement till NCC:s verksamhet som präglas av större huvud- och totalentreprenader.

– Vi är glada över att ha blivit en del av NCC som vi känner till sedan många år. Vi kompletterar varandra mycket väl, både vad gäller arbete och värderingar och tillsammans får vi nu ett ännu mer komplett och framsynt företag, säger Esben Pedersen, vd för Jakobsen & Blindkilde.

Jakobsen & Blindkilde behåller sitt namn och blir ett självständigt dotterbolag i NCC. Företaget har 75 anställda och en omsättning på cirka 460 miljoner kronor. I och med affären kommer NCC:s verksamhet på Jylland att växa med ungefär en tredjedel.

Övertagandet väntas ske den 1 april 2018 förutsatt godkännande av konkurrensmyndigheterna. Givet godkännande kommer Bricks ingå i NCC:s räkenskaper från och med 2Q 2018. Parterna har enats om att inte offentliggöra köpeskillingen.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige