Image
Hagastaden.
Hagastaden. Bild: Stockholms stad

NCC får markanvisning för hotell i Hagastaden

Bygg/Arkitektur NCC har vunnit en markanvisningstävling för utvecklingen av ett hotell i ett nytt kvarter i Östra Hagastaden i Stockholm.
Publicerad den 1 Mars 2019

Stockholms stad och Region Stockholm bjöd i december 2018 in till en markanvisningstävling för ett nytt kvarter med hotell i attraktiva Hagastaden. NCC:s bidrag har utsetts till vinnare och Exploateringsnämnden förväntas ta formellt beslut om marktilldelningen vid kommande möte den 7 mars 2019.
– NCC kommer fortsatt vara en stark aktör i Hagastaden genom utvecklingen av det nya hotellet som kommer få en fantastisk utsikt över Brunnsviken. Hotellet blir också en portalbyggnad in i området varför det blir viktigt att gestaltningen tar vara på både stadens och parkens unika kvaliteter i det här läget, säger Katarina Wåhlin-Alm, chef NCC Property Development Sverige.

Markanvisningen medför möjlighet för NCC att utveckla och uppföra ett hotell med cirka 300 rum i direkt anslutning till Norrtullsplatsen och anrika Stallmästaregården, parallellt med Uppsalavägen och in- och utfarten till Klarastrandsleden.
– Vi är glada att intresset för att bygga ett hotell i Hagastaden varit stort och genom att NCC nu föreslås anvisas detta kvarter så har den sista pusselbiten fallit på plats för Östra Hagastaden, och planarbetet kan drivas med full kraft framåt, säger stadens projektchef Eleonor Eklind Forslin vid exploateringskontoret.

Detaljplanarbetet är startat och möjlig start för projektet förväntas vara tidigast 2022.

Hagastaden som bygger samman Stockholm och Solna blir ett dynamiskt och attraktivt område med en tydlig storstadskaraktär. Den täta stadsstrukturen ger tillgång till goda kommunikationer och närhet till Stockholms hela utbud, till skola, service och grönområden. Husens bottenvåningar kommer att innehålla restauranger, caféer, förskolor och service, vilket bidrar till att skapa en levande storstadsmiljö. Totalt kommer cirka 6 000 bostäder och cirka 50 000 arbetsplatser att rymmas i den nya stadsdelen.

Markanvisningsavtalet är villkorat av beslut i Stockholm stads exploateringsnämnd, samt beslut i regionfullmäktige. Exploateringsnämnden sammanträder den 7 mars 2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige