Image

Balders tungviktare om Erik Selin, miljardsatsningarna och hur han upptäckte Hagalund

Karriär De närmaste åren kommer Balder att pumpa in mer än tio miljarder kronor bara i Sundbyberg. I Upplands-Väsby väntas man investera ytterligare fem. För Fastighetssverige berättar mannen bakom bolagets väldiga satsning på projektutveckling, Thorsten Åsbjer, mer om de många och omfattande projekten: "Sentimentet har ändrats".


Hagastaden.

NCC får markanvisning för hotell i Hagastaden

Bygg/Arkitektur NCC har vunnit en markanvisningstävling för utvecklingen av ett hotell i ett nytt kvarter i Östra Hagastaden i Stockholm.


Visionsbild av Hagastaden.

Invesco köper i Hagastaden

Transaktioner Invesco Real Estate (IRE) förvärvar tillsammans med sin lokala partner i Norden, Scius Partners, kontorsfastigheten Skålen 24 i Hagastaden, Stockholm av SEB Trygg Liv.


Hagastaden.

Castellum får markanvisning i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Stockholms stad föreslår markanvisning av tre kvarter för kontor och bostäder i Hagastaden till Castellum. Den totala investeringen i förvärv av byggrätterna beräknas uppgå till cirka 800 miljoner kronor. Planerad byggstart är första kvartalet 2021 med inflyttning tidigast 2024.


Ska bygga trähus i Stockholms innerstad

Bostäder Folkhem Trä, som ägs av Veidekke och Rikshem är på väg att förvärva två centrala stockholmskvarter för 356 miljoner kronor.


Coop öppnar flaggskeppsbutik i Hagastaden

Uthyrning Hösten 2019 kommer Coop att öppna en 2 400 kvadatmeter stor matbutik i Einar Mattssons fastighet Nova Park i Hagastaden i Stockholm


Veidekke bygger parkeringshus i Hagastaden.

Veidekke bygger parkeringshus i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Veidekke Anläggning har av Stockholm Parkering fått i uppdrag att bygga en underjordisk garageanläggning under den blivande Norra stationsparken i Stockholm.


Life City i Hagastaden

Hyr ut och går igång med 1,9-miljardersprojekt

Uthyrning Atrium Ljungberg hyr ut 17 000 kvadratmeter till Academic Work I Hagastaden.
Atrium Ljungberg startar i och med detta projektet Life City, omfattande 27 000 kvadratmeter – investeringen ligger på 1,9 miljarder kronor.


Besqab får markanvisning i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Besqab har fått en markanvisning i Hagastaden i Stockholms innerstad och planerar för cirka 150 bostadsrättslägenheter. Beslutet togs i Exploateringsnämnden under torsdag kväll.


MVB får bygguppdrag i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Vitartes har valt MVB som totalentreprenör för en ny fastighet som ska uppföras i Hagastaden, granne med nya S:t Eriks Ögonsjukhus. Projektet, som startar omgående, har ett ordervärde på 316 miljoner kronor, med option på ytterligare 106 miljoner kronor.


Kungsleden hyr ut till Convendum i Hagastaden

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett nytt hyresavtal med co-workingaktören Convendum om 5 500 kvadratmeter i det kvarteret Blästern 14 på Gävlegatan i Hagastaden. Hyresavtalet löper på tolv år och har ett sammanlagt hyresvärde om 300 miljoner kronor. 


CBRE får uthyrningsuppdrag i Hagastaden

Uthyrning Vitartes har tecknat ett uthyrningsavtal med CBRE om att hyra ut
20 000 kvadratmeter i det nya kvarteret Princeton i Hagastaden. Inflyttning beräknas kring årsskiftet 2020/2021.


Skanska bygger för 400 miljoner kronor i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Familjebostäder om att bygga ett kvarter med 178 hyresrättslägenheter i Hagastaden, Stockholm. Kontraktet är värt cirka 400 miljoner kronor.


Veidekke bygger 205 lägenheter i Hagastaden

Bygg/Arkitektur Veidekke bygger fastigheter med plats åt 205 lägenheter samt förskola, garage, lokaler och butiker i Hagastaden i Stockholm.


Byggstart i Hagastaden

Bygg/Arkitektur I onsdags togs det första spadtaget i Arcona och Veidekkes byggprojekt Patienten/Princeton i Hagastaden.


Byggstart för Scandinavian Life Science

Bygg/Arkitektur I Hagastaden inleds nu byggnationen av Vitartes projekt Scandinavian Life Science, två fastigheter för vård, forskning, utbildning och näringsliv.


Arcona och Veidekke bygger S:t Eriks ögonsjukhus

Bygg/Arkitektur Arcona tillsammans med Veidekke har fått i uppdrag av Vitartes att bygga ett nytt ögonsjukhus i Hagastaden i Stockholm. Den totala volymen i affären bedöms uppgå till cirka 1 miljard kronor.


Veidekke säljstartar i Hagastaden

Bostäder I helgen säljstartade Veidekke Bostad sitt första bostadskvarter i Hagastaden, Hagaterrassen.


Forsen leder hotellbygge i nya Hagastaden

Bygg/Arkitektur 242 rum, restauranger, konferensanläggning och kanske ett bageri. Kungsleden och Nobis skapar en ny destination och mötesplats i den framväxande Hagastaden.


Byggstart för Einar Mattsson i Hagastaden

Bygg/Arkitektur På måndag kommer Stockholms finansborgarråd Karin Wanngård (S) tillsammans med Einar Mattsson att genomföra den första gjutningen av kvarteret Analysen i den nya stadsdelen Hagastaden.