Image

NCC bygger ut skola i Vellinge

Bygg/Arkitektur Herrestorpskolan får nya lokaler, storkök och ny idrottshall när Vellinge kommun satsar på att modernisera och utöka skolverksamheten i kommunen. Ordern är värd 144 miljoner kronor.
Publicerad den 24 Mars 2016

– Både Södervång och Herrestorps skolor har ett stort tryck på nya skolplatser, gemensamt arbetar vi därför för att utjämna söktrycket mellan skolorna. På den nära 30 år gamla Herrestorpskolan är det trångt och därför blir de nya lokalerna ett välkommet tillskott, säger Tove Thyni, rektor på Herrestorpskolan.

Herrestorpskolan har i dag plats för cirka 270 elever mellan sex och 16 år. I och med om- och tillbyggnaden kommer 550 elever att rymmas i skolans lokaler från och med höstterminen 2019. Den första inflyttningen till nya lokaler sker i maj 2017.

– På NCC tar vi alltid säkerheten på största allvar. I den här typen av projekt då det är barn i närheten av vårt arbetsområde under hela produktionen vidtar vi extra åtgärder. Tillsammans med rektor och övrig verksamhet på skolan koordinerar vi produktionen för att minimera risker och störningar, säger Eva Frostberger, affärschef på NCC Building i Malmö och Lund.

Projektet är uppdelat i tre huvuddelar anpassat utifrån pågående skolverksamhet. Det avser en ombyggnad av befintliga skollokaler, ett storkök, en tillbyggnad samt en ny idrottshall. Även en ny skolgård med fotbollsplan ingår i projektet.

– Vi kommer att leda om flödet av transporter via en genomfartsgata där hastighetsbegränsningen är 30 och farthinder ska placeras ut. På så sätt tar inte transportörerna samma väg som föräldrar, barn och medarbetare på skolan. Målet är att hela tiden separera skola och arbetsområde med till exempel avspärrningar och provisoriska klassrumsväggar, säger platschef Patrik Neumann.

Projektet är påbörjat och pågår fram till april 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Planerar för över 20 000 kvadratmeter kontor och hotell

Bolag Fastighetsbjässen vill utöka sin närvaro i Västberga med projekt som kan skapa 1 500 nya kontorsarbetsplatser. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY