Image
Vy över Vellinge.

HSB Malmö köper i Vellinge

Transaktioner HSB Malmö köper fem fastigheter i Vellinge från Everleaf Property.


Serneke får markanvisning för 130 nya lägenheter i Vellinge

Bostäder Nu är det klart att Serneke tilldelas markanvisning avseende nybyggnation av 130 lägenheter i campusområdet i Vellinge.


Vellingebostäders och Peabs bostadsprojekt i Vellinge har nu påbörjats.

Första spadtaget i Vellinge

Bostäder Det första spadtaget för 27 hyresrätter i Vellinge har nu tagits. Bakom projektet står Vellingebostäder och Peab.


Riksbyggen och Link utvecklar seniorboenden i Vellinge

Bostäder Riksbyggens koncept för seniorboenden, Bonum, har vunnit en markanvisningstävling och bygger 48 bostadsrätter i varierande storlekar i bästa läge i centrala Vellinge. Det vinnande förslaget har tagits fram tillsammans med Link arkitektur.


HSB bygger i Vellinge

Bygg/Arkitektur HSB Projektpartner bygger 54 lägenheter i Hököping, Vellinge.


NCC bygger ut skola i Vellinge

Bygg/Arkitektur Herrestorpskolan får nya lokaler, storkök och ny idrottshall när Vellinge kommun satsar på att modernisera och utöka skolverksamheten i kommunen. Ordern är värd 144 miljoner kronor.


Nya hyresrätter i centrala Vellinge

Bostäder Under våren blir det byggstart för 27 hyresrätter i centrala Vellinge. Totalentreprenör blir Peab och inflyttningen är planerad till sommaren 2017.


Bostadsområde i Vellinge renoveras för 200 miljoner

Bostäder Drygt 200 miljoner kronor investeras i Vellingebostäders största bostadsområde på Tran- och Vipgränden i Vellinge.


JSB renoverar miljonprogramshus i Vellinge

Bygg/Arkitektur I oktober startade JSB ett yttre renoveringsarbete av sex tvåvåningshus byggda på 1970-talet – en investering i såväl hållbarhet som områdets attraktivitet. JSB utför arbetet åt Vellingebostäder.


Vexab utvecklar Vellinge centrum

Bygg/Arkitektur Vellinge Exploaterings AB (Vexab) utvecklar och förnyar nu kvarteret kring Lilla torg i Vellinge centrum.
– Vi vill att besökarna ska känna Härligt! Här har det hänt grejer, säger Anders Larsson, vd på Vexab.


Byggstart för bostäder i Vellinge

Bostäder I går togs det första spadtaget för sex tvåplanshus som tillsammans bildar en modern skånegård innehållande 30 yteffektiva hyresrätter på Skanörs Vångar i Vellinge.


Veidekke och Brinova bygger vårdboende i Vellinge

Bygg/Arkitektur Vårdboendet, som byggs åt Attendo, kommer att inrymma 54 platser med inriktning mot Attendos sport och spa. Första spadtag sker efter sommaren och boendet beräknas stå klart till årsskiftet 2016/2017.


130 nya lägenheter och vård- och omsorgsplatser i Vellinge

Bygg/Arkitektur Under hösten och vintern påbörjar Vellingebostäder och Vellinge Exploaterings AB nyproduktion av 130 lägenheter. Projekten fördelar sig på tre bostadsprojekt samt ett vårdboende - en utbyggnad av S:t Knuts vård- och omsorgsboende i Skanör.


Ny vd för Vellingebostäder klar

Karriär Anders Larsson efterträder Stephan Björkestrand som vd på Vellingebostäder.


Vd lämnar efter 22 år

Karriär Vellingebostäders vd Stephan Björkestrand får gå efter 22 år på sin post.
Nu söker Vellinge en, eller två, ersättare.