Image

NCC energieffektiviserar hyresrätter i Växjö

Energi/miljö Nu inleds andra etappen av renoveringen av Araby-området i Växjö, där NCC tar sig an de resterande 211 lägenheterna.
Publicerad den 16 Mars 2016

Kvarteret Alabastern har drygt 300 hyresrätter i Växjös största miljonprogramområde, Araby, som byggdes i slutet av 1960-talet. NCC har sedan 2015 renoverat 90 av lägenheterna och de sista hyresgästerna i den första etappen flyttar in i april i år.

NCC ska nu renovera de resterande 211 lägenheter. Den andra etappen inleddes i förra veckan och projektet avslutas i början av 2019. Som en del av projektet ska även den yttre miljön förbättras med belysning och gångstråk för att öka trygghet och trivsel i området.

– En så här omfattande renovering innehåller alltid en viss del överraskningar. Genom ett öppet och förtroendefullt samarbete har vi tillsammans kunnat hitta bra lösningar. Allt har fungerat bra och vi tar nu med oss erfarenheterna och fortsätter samarbetet i partnering även under den andra etappen, säger Carina Herbertsson, projektchef på Växjöbostäder.

Energieffektivisering är ett av de viktiga målen med renoveringen och en viktig del i Växjöbostäders pågående arbete med att minska miljöpåverkan. Projektet ingår som en del i Ready, ett EU-finansierat program där Växjö som enda svenska kommun deltar. EU-programmet syftar till att testa innovativa lösningar och renovera på ett sätt som minskar energiförbrukningen till minst hälften.

– Det är intressant att vara med i en renovering som ligger så i framkant. Förutom de energieffektiviseringsåtgärder som vi använder i hela området, kommer vi också att prova nya lösningar i ett testhus. Där införs till exempel solfångare för att generera el och värme, värmeåtervinning från avloppsvatten och it-lösningar för att visualisera el- och vattenförbrukning för hyresgästerna. säger Niclas Couchér, projektchef på NCC Building.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Finska snabbväxaren: "Vi vill växa med minst 30 procent per år"

Bolag För Fastighetssverige berättar Maria Frid, vd för samhällsfastighetsutvecklaren Hoivatilat AB, mer om bolagets femte investering i Sverige och vad som komma skall: "Vi har höga ambitioner"

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY