Image

NCC bygger hyresrätter i Linköping

Bygg/Arkitektur NCC bygger ett miljömärkt punkthus med 14 våningar i området Majelden i södra Linköping. Ordern från Stångåstaden på de 50 bostäderna är värd 100 miljoner kronor.
Publicerad den 6 September 2016

Projektet är en förtätning av det befintliga bostadsområdet Majelden, som byggdes på 1950- och 1960-talen. De 50 lägenheterna är i storlekarna två till fem rum och kök.

– Projekt Höjdpunkten blir ett värdefullt tillskott av bostäder i Linköping. Efterfrågan på hyresrätter är stor i staden, säger Andreas Rönngren, projektledare på det kommunala bostadsbolaget Stångåstaden.

Husets energianvändning blir 22 procent lägre än kraven i Boverkets byggregler, BBR. Det ska också miljöcertifieras enligt det svenska systemet Miljöbyggnad.

– I samarbete med Stångåstaden bygger vi ännu ett bostadshus i Linköping med höga krav på miljöanpassning, exempelvis låg energianvändning, bra inomhusmiljö och sunda material, säger Joakim Sternander, affärschef på NCC Building.

Att bygga ett fristående parkeringsgarage ingår också i NCC:s uppdrag från Stångåstaden. Affären orderregistreras i tredje kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserie om hållbart byggande: Greenwashing och gammalt tänk

Bygg/Arkitektur Fastighetssverige artikelserie om hållbart byggande når sin tredje och sista del. För Fastighetssverige berättar arkitekten Peter Ullstad från Codesign om hur vanligt så kallad greenwashing är i byggbranschen, en lite självbelåten bransch och hur tänket kring byggmaterial måste ändras för att ta nästa steg i hållbarhetsfrågan.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige