Image

NCC bygger 208 nya studentbostäder i Örebro

Bygg/Arkitektur NCC bygger totalt 208 studentlägenheter både på och i närheten av Örebros universitetsområde. NCC utvecklar dem i samarbete med Behrn Fastigheter. Uppdragen är värda totalt 171 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Augusti 2016
NCC bygger 208 studentlägenheter i Örebro. Bild: NCC
NCC bygger 208 studentlägenheter i Örebro.

Majoriteten av lägenheterna – 161 stycken – byggs 500 meter från universitetet i två storlekar. Dels ett rum och kök på 25 kvadratmeter, dels två rum och kök på 50 kvadratmeter. De tre bostadshusen får fyra våningar med loftgångar och invändiga trapphus.

– NCC tog fram ett förslag på hur bostäderna kunde utformas utifrån detaljplanen och tomtens förutsättningar och presenterade för Per Johan Behrn. Han var positiv till förslaget och det känns bra att tillsammans med Behrn Fastigheter kunna erbjuda studenter i Örebro nya och fräscha bostäder, bara ett stenkast universitetet, säger Gustav Falkenström, affärschef för NCC Building.

– Allt fler studenter väljer att stanna i Örebro efter utbildningen. Trivs de hos oss kan de bo kvar som ett första alternativ. Både studenter och de som söker ett första boende är välkomna. I dag har vi 120 studentbostäder och nu vill vi utöka vårt bestånd för unga, säger Per Johan Behrn, vd för Behrn Fastigheter.

På universitetsområdet bygger NCC dessutom ett bostadshus i fem våningar med 47 lägenheter för Behrn. Här är samtliga lägenheter ett rum och kök på 22,5 kvadratmeter. Huset får vita fasader.

Byggstart sker augusti till september 2016. Lägenheterna beräknas stå klara för inflyttning i januari 2018.

Affärerna orderregistrerades första och andra kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige