Image

NCC får bygga Örebros första nya skola på 24 år

Bygg/Arkitektur NCC bygger Tybblelundsskolan på uppdrag av Futurum fastigheter i Örebro. Skolan ska rymma 525 elever från förskoleklass till sjätte klass samt en ny förskola med tio avdelningar och plats för 180 barn. Ordern är värd 223 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Augusti 2016
Tybblelundsskolan. Bild: NCC
Tybblelundsskolan.

– Behovet av nya skolor är stort i kommunen. Förutom Mariebergsskolan som ersatte en tidigare skola 2006 är det här den första helt nya kommunala skolan i Örebro sedan 1992, men glädjande nog inte den sista. Fler skolor är på gång, säger Göran Lunander, vd på Futurum Fastigheter.

Tybblelundsskolan blir i en stor sammanhängande byggnad på 8 900 kvadratmeter fördelade på två våningar. Byggnaden ska inrymma klassrum, musiksal, slöjdsal, hemkunskapssal samt en förskola. Lokalerna ska även användas till fritidsverksamhet samt kunna hyras ut till annan verksamhet.

– Vi är glada och stolta över att Futurum fastigheter visar förtroende för NCC genom att välja samverkansformen partnering tillsammans med oss i ännu ett skolprojekt. Vi tar med oss våra erfarenheter från samarbetet vid ombyggnaden av Karolinska skolan och fokuserar på att tillsammans hitta de allra bästa lösningarna för en modern skolbyggnad anpassad för dagens pedagogik, säger Peter Höög, avdelningschef NCC Building.

Första spadtaget på Tybblelundsskolan togs den 21 juni 2016. Förskolan ska stå klar till höstterminen 2017 och skolan till vårterminen 2018.

Affären orderregistreras i tredje kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige