Image
Marcus Svanberg.
Marcus Svanberg. Bild: Bomero

Mäklarföretag lanserar Hemnet-utmanare

Bostäder I augusti lanseras bomero.se – en ny sajt för digital bostadsannonsering. Bakom Bomero står flera av Sveriges största mäklarföretag. Satsningen görs i syfte att erbjuda en mer modern, kostnadseffektiv och användarvänlig tjänst för den som ska sälja och köpa bostad.
Publicerad den 11 Juli 2019

Bomero är en ny sajt för digital bostadsannonsering och ett samarbete mellan flera av Sveriges största mäklarföretag. Sajten kommer att innehålla bostäder till salu, kommande försäljningar, utlandsboenden, nyproducerade bostäder samt kommersiella fastigheter.

– De senaste åren har det skapats en monopolartad situation på marknaden för digital bostadsannonsering där en alltför dominerande aktör kunnat styra och höja priserna. Det har ytterst drabbat kunderna, vilket är ett av skälen till lanseringen av Bomero. Vi har för avsikt att lansera en tjänst som utmanar på såväl funktion och innehåll, som pris, säger Marcus Svanberg, styrelseordförande i Bomero.

Med Bomero ska såväl säljare som bostadsspekulanter och mäklare få tillgång till en mer kundnära marknadsplats för att köpa och sälja bostad. På sikt kommer Bomero även att innehålla statistik och inspiration samt utvecklade koncept kring nyproduktionsprojekt, kommersiella fastigheter och lokaler.

– Vi tror på sund konkurrens och att utvecklingen av nya annonseringstjänster kan underlätta för den som ska sälja eller köpa en bostad. Bomero är en långsiktig satsning från några av branschens ledande aktörer, säger Marcus Svanberg.

Bakom Bomero står mäklarföretagen Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, Bjurfors, SkandiaMäklarna, Mäklarhuset, HusmanHagberg, ERA och Mäklarringen. Bostadssajten Bomero har utvecklats i samarbete med IT-bolaget NXT Mobile Group, en startup specialiserad inom digital utveckling & kommunikation.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige