Image

Magnentus köper mer kring M-Kvarteren i Norrköping

Transaktioner Magnentus förstärker sin position i området kring M-Kvarteren och Hospitalsgatan i Gamla Stan i Norrköping genom förvärv av fastigheten Skeppet 10 i centrala Norrköping. Säljare är Sveareal.
Publicerad den 10 April 2013
Magnus Malm. Bild: Nicklas Tollesson
Magnus Malm.

Fastigheten ligger vid Nya Torget, ett stenkast från de tidigare fastighetsförvärv Magnentus gjort de senaste åren, och omfattar totalt cirka 10 000 kvadratmeter kontor, butiker samt ett 80-tal garage- och p-platser.

Transaktionen sker genom en bolagsaffär och parterna vill inte uppge någon köpeskilling. Fastighetssverige uppskattar dock att underliggande värde ligger kring 75-80 miljoner kronor. 75 procent av ytorna blir vakanta den 30/9 i år.

- Magnentus får ett välkommet tillskott i fastighetsportföljen med ytterligare en mycket centralt belägen fastighet i den del av innerstaden vi vill växa. Det finns en stark efterfrågan på lokaler i detta område och vi ser fram emot att utveckla fastigheten på det sätt vi önskar. Denna stil på fastighet är inget man vanligtvis förknippar Magnentus med, men med den förvandling av fastigheten vi tänkt oss både interiört och exteriört, och med de intressanta hyresgäster vi för närvarande diskuterar med, kommer denna fastighet att ytterligare bidra med liv och rörelse i området, säger Magnus Malm på Magnentus.

Säljarens rådgivare var DTZ. För köparens finansiering svarade Danske Bank Sverige.

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY