Image

Lindbäcks bygger 280 lägenheter i Umeå

Bostäder Lindbäcks Bygg har fått uppdraget av Svenska Studenthus att bygga 280 studentlägenheter i anslutning till Umeå universitet. Byggstart sker i höst och inflyttning påbörjas i samband med höstterminen 2016.
Publicerad den 15 Juni 2015
Lindbäcks bygger 280 studentlägenheter i Umeå. Bild: Lindbäcks
Lindbäcks bygger 280 studentlägenheter i Umeå.

– Vi är väldigt glada över uppdraget och samarbetet med Svenska Studenthus. Vi har under en längre tid haft planer på att etablera oss i en större omfattning i Umeå och detta uppdrag blir ett bra tillfälle att visa upp vår moderna träbyggnadsteknik i Umeå, säger Mikael Thorgren, affärsområdeschef på Lindbäcks Bygg.

Det familjeägda företaget bygger alla sina hus i trä som är ett naturligt och hållbart material. Produktionen sker inomhus i fabrik i Piteå och modulerna levereras sedan kompletta och monteras på plats, vilket gör byggprocessen kort och ger sunda hus.

280 välplanerade ettor I Umeå kommer studentlägenheterna att inrymmas i tre husbyggnader som ligger precis intill Universitet, idrottsplats, SLU och Norrlands universitetssjukhus. Merparten av de 280 studentlägenheterna är välplanerade ettor på cirka 21 kvadratmeter med fullständig funktionalitet vad gäller kök och badrum.

Lägenheterna är ritade av arkitekt Erik Wijkmark och husen av Reflex arkitekter. Redan i höst påbörjas grundläggningsarbetet och montering av den första delen kommer att ske före årsskiftet i år. Inflyttning blir i samband med terminsstart hösten 2016.

– Detta projekt blir starten på ett större område där planer finns för hundratals nya studentbostäder. Vår förhoppning är att vi, med vår mångåriga erfarenhet som byggare och förvaltare av studentbostäder, kommer att kunna ta en stor roll i de kommande projekten när de blir aktuella att genomföra, säger Mikael Thorgren.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY