Image
Lidl utökar i Frölunda.
Lidl utökar i Frölunda. Bild: Lidl

Lidl utvecklar i Frölunda

Bygg/Arkitektur Lidl utvecklar butiksbeståndet i Frölunda genom att stänga en butik, öppna nytt hösten 2019 och söka fler lägen. Lidl stänger butiken i Althallen i Frölunda eftersom Fastighetsägaren Altplatsen Utveckling river byggnaden våren 2020, till förmån för ett större bostadshus som kommer stå klart år 2021.
Publicerad den 22 Januari 2019

Lidl har drivit butiken i Althallen sedan 22 mars 2007. Nu är det klart att byggnaden rivs till förmån för ett större bostadshus. Lidl flyttar ut innan sommaren 2019 och diskussioner pågår med fastighetsägaren om möjligheten att även i framtiden kunna ha en butik i gatuplanet på den nybyggda fastigheten, dock är inget klart i dagsläget.

Lidl har sedan tidigare en butik på Distansgatan vid Marconimotet i Frölunda och till hösten öppnar en helt ny butik på Lergöksgatan 345.
– Lidl går väldigt bra i Frölunda och är ett av våra mest prioriterade lägen. På lång sikt ser vi möjligheter till ytterligare butiker i Frölunda och västra Göteborg, säger Christoffer Wennergren, fastighetschef Lidl Sverige.

Samtlig berörd personal i butiken i Althallen erbjuds omplacering inom Lidl.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige