Image

Lansa gör sitt första förvärv

Transaktioner Lansa Fastigheter, lett av Sveareals förre vd Claes Malmkvist, har nu gjort sitt första förvärv – 720 lägenheter.
Publicerad den 7 November 2016
Claes Malmkvist. Bild: Lansa Fastigheter
Claes Malmkvist.

Lansa Fastigheter bildades i somras och ägs av flera länsbolag inom Länsförsäkringsgruppen.

Bolaget köper nu hela Slättö fond 1 och fond 3, innehållande sju nyproducerade bostadsfastigheter på sex tillväxtorter runt om i landet.

Pangea har varit rådgivare till säljaren.

Affären omfattar 720 lägenheter med en total yta om 41 000 kvadratmeter.

- Affären är ett startskott för Lansa och skapar en bra plattform för fortsatt expansion. Samtliga byggnader är nyproducerade med bostäder som är helt anpassade efter dagens höga krav på utvecklade hyresrätter, säger Claes Malmkvist.

Fastigheterna kommer att tillträdas under kommande sex månader.
– Vi på Slättö är nöjda med att en trygg och långsiktig ägare förvärvat våra fastigheter. Vi har tecknat ett avtal om att fortsatt sköta förvaltningen av beståndet och är tacksamma för det förtroendet från Lansa Fastigheter, säger Johan Karlsson, vd för Slättö Förvaltning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Samhällsfastighetsföretaget i norr växer

Bolag Serneke har tecknat avtal med Smedjan Samhällsfastigheter om att bygga en ny tingsrätt i Hudiksvall. Kontraktet är värt cirka 80 miljoner kronor. Smedjan Samhällsfastigheter blir långsiktig ägare av fastigheten med Domstolsverket som hyresgäst. Smedjan Samhällsfastigheters vd Henrik Fredriksson berättar för Fastighetssverige vad de planerar för framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY