Image

Lansa gör sitt första förvärv

Transaktioner Lansa Fastigheter, lett av Sveareals förre vd Claes Malmkvist, har nu gjort sitt första förvärv – 720 lägenheter.
Publicerad den 7 November 2016
Annons
Image
Claes Malmkvist. Bild: Lansa Fastigheter
Claes Malmkvist.

Lansa Fastigheter bildades i somras och ägs av flera länsbolag inom Länsförsäkringsgruppen.

Bolaget köper nu hela Slättö fond 1 och fond 3, innehållande sju nyproducerade bostadsfastigheter på sex tillväxtorter runt om i landet.

Pangea har varit rådgivare till säljaren.

Affären omfattar 720 lägenheter med en total yta om 41 000 kvadratmeter.

- Affären är ett startskott för Lansa och skapar en bra plattform för fortsatt expansion. Samtliga byggnader är nyproducerade med bostäder som är helt anpassade efter dagens höga krav på utvecklade hyresrätter, säger Claes Malmkvist.

Fastigheterna kommer att tillträdas under kommande sex månader.
– Vi på Slättö är nöjda med att en trygg och långsiktig ägare förvärvat våra fastigheter. Vi har tecknat ett avtal om att fortsatt sköta förvaltningen av beståndet och är tacksamma för det förtroendet från Lansa Fastigheter, säger Johan Karlsson, vd för Slättö Förvaltning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tosito ny finansiell partner till Hv71: "Mer med hjärtat än för exponering"

Bolag HV71 och Tosito har idag ingått ett avtal som gör att Tosito blir ny partner gällande arenafinansieringen av klubbens hemmaarena Husqvarna Garden och tar över efter Kinnarps AB. För Fastighetssverige berättar Tositos vd Tommy Fritz om känslorna kring att ge ytterligare finansiell hjälp till klubben han själv spelat för och hur de kan hjälpa klubben att utveckla arenan i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige