Image

Malmkvist leder ny bostadssatsning

Bolag Flera länsbolag inom Länsförsäkringsgruppen har gått samman och startat Lansa Fastigheter. Bolaget skall investera i bostäder och samhällsfastigheter på den svenska marknaden. Till vd i bolaget har Claes Malmkvist utsetts, tidigare vd i Sveareal.
Publicerad den 7 September 2016
Claes Malmkvist. Bild: Lansa Fastigheter
Claes Malmkvist.

– Satsningen har ett mycket långt ägarperspektiv där Lansa är en aktör som erbjuder marknaden trygga och bra bostäder med hög kvalitet. Vi kommer ha en geografisk fokusering i kransen av storstäderna samt region- och universitetsstäder som är i tillväxtfas, kommenterar Claes Malmkvist.

Han uppger att uppbyggnaden kommer att ske genom förvärv av befintliga fastigheter och bestånd, men även via projekt med samarbetspartners.

– Vi är väl medvetna om konkurrensen på marknaden men ser också att ett långsiktigt perspektiv, ett mycket starkt varumärke i ägarkretsen och den lokala ägarförankring ger fördelar som värderas högt av marknadens aktörer.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tosito ny finansiell partner till Hv71: "Mer med hjärtat än för exponering"

Bolag HV71 och Tosito har idag ingått ett avtal som gör att Tosito blir ny partner gällande arenafinansieringen av klubbens hemmaarena Husqvarna Garden och tar över efter Kinnarps AB. För Fastighetssverige berättar Tositos vd Tommy Fritz om känslorna kring att ge ytterligare finansiell hjälp till klubben han själv spelat för och hur de kan hjälpa klubben att utveckla arenan i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige