Image
Sveaplans Centrum.
Sveaplans Centrum. Bild: Kungsleden

Kungsleden tecknar 15-årigt kontrakt i Eskilstuna

Uthyrning Kungsleden skriver ett 15-årigt hyresavtal med Friskis & Svettis om ett totalt kontraktsvärde på cirka 60 miljoner kronor. Fastigheten Sveaplans Centrum är en handelsfastighet i centrala Eskilstuna och lokalerna som Friskis och Svettis hyr är på 3 900 kvadratmeter.
Publicerad den 6 Maj 2013
Annons
Image
Sveaplans Centrum. Bild: Kungsleden
Sveaplans Centrum.

I höstas blev övre planet på knappt 4 000 kvadratmeter vakant när Bernhardssons Möbler flyttade och stängde butiken. Kungsleden bygger nu om och anpassar lokalen för Friskis & Svettis med beräknad inflyttning i april 2014. I de nya lokalerna räknar Friskis & Svettis med att expandera sin verksamhet.

Med en ny hyresgäst i huset är Kungsledens målsättning att konvertera fastigheten till dagligvaruhandel och friskvård vilket blir en ny profil för Sveaplans Centrum.

Kungsleden arbetar även med att förändra detaljplanen för området och skapa byggrätter för nya bostäder.

- I Kungsledens nya strategi ligger även att arbeta med projekt- och fastighetsutveckling. Jag ser arbetet med fastigheten i Eskilstuna som ett bra exempel på detta där även utvecklande av nya byggrätter är en del i värdeskapandet, säger Kungsledens tillförordnade vd Anders Kvist.

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY