Image
Sveaplans Centrum.
Sveaplans Centrum. Bild: Kungsleden

Kungsleden tecknar 15-årigt kontrakt i Eskilstuna

Uthyrning Kungsleden skriver ett 15-årigt hyresavtal med Friskis & Svettis om ett totalt kontraktsvärde på cirka 60 miljoner kronor. Fastigheten Sveaplans Centrum är en handelsfastighet i centrala Eskilstuna och lokalerna som Friskis och Svettis hyr är på 3 900 kvadratmeter.
Publicerad den 6 Maj 2013
Sveaplans Centrum. Bild: Kungsleden
Sveaplans Centrum.

I höstas blev övre planet på knappt 4 000 kvadratmeter vakant när Bernhardssons Möbler flyttade och stängde butiken. Kungsleden bygger nu om och anpassar lokalen för Friskis & Svettis med beräknad inflyttning i april 2014. I de nya lokalerna räknar Friskis & Svettis med att expandera sin verksamhet.

Med en ny hyresgäst i huset är Kungsledens målsättning att konvertera fastigheten till dagligvaruhandel och friskvård vilket blir en ny profil för Sveaplans Centrum.

Kungsleden arbetar även med att förändra detaljplanen för området och skapa byggrätter för nya bostäder.

- I Kungsledens nya strategi ligger även att arbeta med projekt- och fastighetsutveckling. Jag ser arbetet med fastigheten i Eskilstuna som ett bra exempel på detta där även utvecklande av nya byggrätter är en del i värdeskapandet, säger Kungsledens tillförordnade vd Anders Kvist.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige