Image

Kungsleden säljer i Tyskland

Transaktioner Kungsleden säljer en äldreboendefastighet i Tyskland för en total köpeskilling om cirka 93 miljoner kronor.
Publicerad den 28 Juni 2013

Köpeskillingen är i nivå med bokfört värde och motsvarar en direktavkastning på cirka 7,9 procent.

- Implementeringen av Kungsledens nya affärsstrategi innebär inte bara att vi genomför ett stort förvärvsprogram för fastigheter inom segmenten industri/lager och kontor i utvalda tillväxtregioner i Sverige. Att vid rätt tillfälle och till acceptabelt pris sälja fastigheter utanför dessa kärnområden är också ett led i vår strategiska renodling. Försäljningen av äldreboendefastigheten i Tyskland är just en sådan affär och bidrar till byggandet av den fastighetsportfölj som vi långsiktigt vill ha, säger Anders Kvist, tillförordnad för Kungsleden.

Frånträde är planerat till tredje kvartalet 2013.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Kungsleden på Branschguiden

Kungsleden är en långsiktig fastighetsägare som tillhandahåller attraktiva, hållbara och funktionella lokaler som berikar människors arbetsdag. Vi skapar värde genom att äga, förvalta och utveckla kontor och andra kommersiella fastigheter i Stockholm och Sveriges övriga tillväxtregioner.

En stor del av våra fastigheter ligger samlade i attraktivt belägna kluster där vi även är med och påverkar hela områdets utveckling. Kungsledens mål är att leverera attraktiv totalavkastning på våra fastigheter och till aktieägarna. Kungsleden är noterat på Nasdaq Stockholm Large C...

Läs mer om Kungsleden på Branschguiden

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY