Image
Sven Stork, regionchef för Kungsleden i Stockholm.
Sven Stork, regionchef för Kungsleden i Stockholm. Bild: Kungsleden

Kungsleden hyr ut i Kista

Uthyrning Kungsleden har tecknat två gröna hyresavtal i Kista – ett om 2 325 kvadratmeter med Tibble Gymnasium i Fastigheten Keflavik 1 och ett om 1 121 kvadratmeter med Enaco Sverige AB i fastigheten Torsnäs 1.
Publicerad den 24 Maj 2019

– Det är mycket på gång i Kista just nu och vi är väldigt glada att kunna hälsa två nya hyresgäster välkomna till denna spännande stadsdel, säger Sven Stork, regionchef Stockholm på Kungsleden.

Hyresavtalet med skolkoncernen Tibble Gymnasium avser 2 325 kvadratmeter specialanpassade lokaler på Isafjordsgatan 30 C och löper på tio år. Tibble Gymnasium tillträder lokalerna den 1 juni 2020.

– Det känns väldigt bra att vi har hittat den perfekta lokalen för starten av vår nya gymnasieskola, Tibble Campus Kista. Kista är ett framtidsområde och skolans närhet till Stockholms universitets institution för data- och systemvetenskap samt KTH:s Electrum skapar unika möjligheter för våra elever, säger Niklas Pålsson, vd Tibble Gymnasium.

Hyresavtalet med Enaco Sverige AB, ett företag som levererar samhälls- och verksamhetskritisk infrastruktur såsom datahallar och reservkraft, avser 1 121 kvadratmeter nyrenoverade kontorslokaler på Skalholtsgatan 9 och löper på fem år. Enaco tillträder lokalerna den 1 augusti 2019.

– Vi är mycket nöjda över att vi har hittat en lokal som passar våra behov i ICT-klustret Kista och ser fram emot att flytta in, säger Björn Pihlgren, chef för affärsstöd på Enaco Sverige AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige