Image

Kungsleden hyr ut 7 900 kvadratmeter i Karlstad

Uthyrning Kungsleden hyr ut sammanlagt 7 900 kvadratmeter i Karlstads största industri- och logistikområde Örsholmen.
Publicerad den 17 April 2014
Örsholmen. Bild: Kungsleden
Örsholmen.

De nya hyresgästerna är däckföretaget Nordicwheels AB som tecknar ett sexårigt avtal på 7 492 kvadratmeter och restaurangen Pasha som tecknar ett tioårigt avtal på 406 kvadratmeter.

Den 1 augusti 2014 flyttar Nordicwheels in i fastigheten Östanvinden 4 och i de lokaler som Posten Logistics flyttade ifrån i slutet på mars i år. Fastigheten ligger i Karlstads största industri- och logistikområde i direkt anslutning till de större trafiklederna och bara fem kilometer från Karlstad centrum. Lokalerna är väl anpassade för Nordicwheels verksamhet och endast ett fåtal anpassningar behöver göras.

Utöver det har även den kända Libanesiska Restaurangen Pasha valt att flytta sin verksamhet från city till Örsholmen och tecknat ett tioårigt avtal.

Övriga befintliga hyresgäster i fastigheten är bland annat Landstinget, Emmaboda glas och Stena metall.

- Vi har på mycket kort tid lyckats fylla en väldigt stor vakans och vi är glada över att kunna erbjuda ändamålsenliga lokaler för Nordicwheels etablering i Karlstad, säger Anders Frisell, förvaltare på Kungsleden.

Restaurang Pasha flyttar sin verksamhet från sina tidigare lokaler i Karlstad centrum som ska rivas och byggas om till bostäder. Inför inflyttningen som sker 1 oktober 2014 ska Kungsleden anpassa och modernisera lokalerna.

- Pasha är en populär lunchrestaurang och precis rätt hyresgäst för lokalerna och fastigheten. Restaurangen kommer bidra positivt till områdets serviceutbud vilket ökar fastigheten och områdets attraktivitet för såväl befintliga som potentiella hyresgäster, säger Anders Frisell.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige