Image

Kfem i Vällingby City fullt uthyrt

Uthyrning Newsec har tecknat ett femårigt hyresavtal med Intersport avseende 1 575 kvadratmeter i Kfem. Även Best of Brands blir ny hyresgäst i Kfem som nu är fullt uthyrt.
Publicerad den 20 November 2015

Planerad öppning av den nya Intersport-butiken är i mitten av mars 2016. Best of Brands kommer att förlägga centrallagret till Kfem. Fastigheten är därmed fullt uthyrd.

– Intersport ska bli bäst på sport och satsar mer än någonsin på konsument- och shoppingupplevelse i butik. I vår nya butik i Vällingby får vi möjlighet att skapa en spektakulär upplevelse där ett tydligt sortiment, ökad sportkänsla och kunnig personal är några av de viktigaste ingredienserna. Vi kommer även att utöka sortimentet med cyklar, då vi ser behovet av en stark cykelåterförsäljare i området, säger Ulf Kinneson, vd på Intersport.

Under 2012 påbörjade Newsec tillsammans med fastighetsägaren Svenska Bostäder arbetet med att skapa en långsiktig plan för utvecklingen av Vällingby City, i vilken Kfems framtid varit en central del. Det stod tidigt klart att övre plan skulle fyllas med större ankarhyresgäster i tvåplanslösningar medan gatuplan även inhyser ett antal mindre butiker.

– Vi har arbetat fokuserat och strategiskt med att få till rätt butiksmix i Kfem. Vi har fyllt huset med bra handlare och vi ser redan nu en stark omsättningsutveckling hos hyresgästerna och bra besökssiffror. Med den nysatsning som Intersport gör i Vällingby, i en ny lokal och med ett utökat sortiment, kommer vårt erbjudande att stärkas ytterligare, säger Newsecs Peter Appelgren, Centrumchef Vällingby City.

I samband med ombyggnaden har tidigare gemensamma personal­utrymmen om knappt 1 000 kvadratmeter kunnat byggas om och hyras ut till Best of Brands som väljer att förlägga sitt centrallager och basen för sin internethandel till Vällingby.
Tack vare den genomförda utvecklingen av huset som har pågått under 2014-2015 har byggnadens totala uthyrbara butiksyta kunnat utökas med cirka 1 000 kvadratmeter genom effektivare utnyttjande av ytorna. Totalt uppgår numera den uthyrda ytan i Kfem till 10 000 kvadratmeter, en utökning med nästan 2 000 kvadratmeter jämfört med innan ombyggnaden påbörjades.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige