Image
Jacob Karlsson.
Jacob Karlsson. Bild: Axel Ohlsson

K-Fastigheter köper i Växjö

Transaktioner K-Fastigheter har tecknat avtal om förvärv av två fastigheter i Växjö lämpliga för byggnation av bolagets punkthus, med upp till 90 hyreslägenheter. Dessutom köper man ett byggprojekt med 36 hyresrätter i det hållbara bostadsområdet Vikaholm.
Publicerad den 19 December 2019

K-Fastigheter har förvärvat 100 procent av aktierna i Växjö Folkets Park AB, ett bolag som äger fastigheterna Växjö Örnen 28 och Växjö Örnen 32, vilka har lagakraftvunnen detaljplan som möjliggör byggnation upp till åtta våningar och maximal bruttoarea (BTA) om 7 620 kvadratmeter. På tomten planerar K-Fastigheter att bygga hus enligt sitt koncept Punkthus, med start andra halvåret 2020.

Förvärvet sker genom en bolagstransaktion och underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 20 miljoner kronor. Transaktionen finansieras genom befintlig kassa och K-Fastigheter har tillträtt aktierna. Säljare är Borohus, som ingår i Västkuststugan-koncernen.
– Med dagens förvärv kommer vi att bygga fler hyresrätter med hög kvalitet i attraktiva Folkparken. Vi meddelade den 20 juni 2019 att vi, i direkt närhet till de nu förvärvade fastigheterna, färdigställer 171 hyresrätter med tillträde etappvis. I dag har vi beslutat att tidigarelägga tillträde och inflyttning av första etappen till januari 2020 och den sista etappen i september nästa år. Vår strategi är att finnas i tillväxtregioner och Växjö är en av de orter där vi ser goda möjligheter att växa och jag ser fram emot att erbjuda möjlighet för fler att skapa sitt hem i ett tryggt och trevligt område, säger Jacob Karlsson, vd för K-Fastigheter.

Dessutom köper K-Fastigheter 100 procent av aktierna i C4 Hus Förvaltning 11 AB, ett bolag som har tecknat avtal om att förvärva fastigheten Taket 2. C4 Hus ska uppföra nio hus med totalt 36 lägenheter på totalentreprenad. Total uthyrningsbar yta är cirka 2 900 kvadratmeter med kvalitet och materialval enligt K-Fastigheters standard. Inflyttning planeras till år 2021.

Förvärvet sker genom en bolagstransaktion och underliggande fastighetsvärde uppgår till cirka 80 miljoner kronor. Transaktionen finansieras genom befintlig kassa och K-Fastigheter har tillträtt aktierna. Det samlade hyresvärdet vid färdigställt projekt uppgår till cirka 4,7 miljoner kronor.

Utöver dagens förvärv har K-Fastighet, enligt tidigare meddelad tidplan, tillträtt Nocken 2, en fastighet med uthyrningsbar bostadsyta om 3 795 kvadratmeter fördelad på 67 hyreslägenheter i Vikaholmsområdet.
– Växjö är en ort med stark befolkningstillväxt och förvärvet av Taket 2 är en del av vår strategi att finnas i tillväxtregioner och arbeta med hållbarhet i fokus. Med de nyligen meddelade förvärven och tillträdet av de 67 näraliggande lägenheterna får vi en kostnadseffektiv förvaltning i Växjö. Sammantaget kan vi inom några år erbjuda cirka 420 hyresrätter i Växjö. C4 Hus har höga kvalitetskrav på allt de gör, precis som vi. Jag är därför övertygad om att de kommer att leverera ett projekt som ger våra hyresgäster ett tryggt och trevligt hem, säger Jacob Karlsson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige