Image
Karl Johan Blank och Olav Thon.
Karl Johan Blank och Olav Thon. Bild: Jula

Jula öppnar i Töcksfors

Uthyrning Nu öppnar Jula i Töcksfors på gränsen mellan Sverige och Norge. Det är samarbetet mellan Jula och Thon som nu resulterar i ett helt nytt varuhus. – Vi ser stor potential i gränshandeln. Tillsammans med Thon har vi nu mycket bra förutsättningar utveckla detta ytterligare, säger Karl-Johan Blank, Julas ägare och koncernchef.
Publicerad den 15 Maj 2019
Annons
Image

När det gäller gränshandeln mellan Sverige och Norge har Jula sedan tidigare ett varuhus i Charlottenberg (även i Charlottenberg hyr Jula genom Olav Thon).
– Nu stärker vi närvaron ytterligare kring den viktiga gränshandeln där vi kan erbjuda både svenska och norska kunder vårt attraktiva sortiment, säger Joachim Frykberg, vd för Jula.

Det är Julas totalt 101:a varuhus som öppnar i Töcksfors den 15 maj.
– Vi tror mycket på Töcksfors, det är ett bra "centra-läge" med god tillgänglighet och god synlighet, säger Karl-Johan Blank.
– Med den nya etableringen täcker vi upp en vit fläck på kartan. Från Töcksfors är det cirka 45 minuter till Julas varuhus i Askim och cirka en timma till Charlottenberg. Det är en stor nysatsning som stärker handeln ytterligare på området, säger Joachim Frykberg.

Varuhuset som nu öppnar blir cirka 2 600 kvadratmeter stort med Julas senaste koncept och sortiment (cirka 13 500 artiklar). Jula ser stora möjligheter till fortsatt utveckling av verksamheten tillsammans med Thon. Totalt kommer samarbetet att innebär åtta nya Julavaruhus på nya lägen, sex stycken i Norge och två i Sverige. Affären kommer att genomföras under tre år.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY