Image
Karl Johan Blank och Olav Thon.

Jula öppnar i Töcksfors

Uthyrning Nu öppnar Jula i Töcksfors på gränsen mellan Sverige och Norge. Det är samarbetet mellan Jula och Thon som nu resulterar i ett helt nytt varuhus.


Pia Meijer blir ny chef för Sollentuna Centrum

Hon blir ny chef för Sollentuna Centrum

Bolag Thon Property har utsett Pia Meijer som ny chef för Sollentuna Centrum. Hon efterträder Carl Isaksson, som efter elva år lämnar tjänsten för att gå i pension.


Strömstad Köpcenter.

Olav Thon köper Strömstad Köpcentrum med Orvelin Group

Transaktioner Det står nu klart att Olav Thon Gruppen köper Strömstad Köpcentrum tillsammans med Orvelin Group där ägarfördelningen är 55 respektive 45 procent.


Torp köpcentrum.

Olav Thon storsatsar på Torp – investerar 700 miljoner

Bolag Två år efter köpet av Torp Köpcentrum i Uddevalla är nu Olav Thon Gruppen redo för total invändig renovering samtidigt som köpcentrumet byggs ut med 16 500 kvadratmeter. Över 700 miljoner kronor satsas och den nya totala ytan på 54 000 kvadratmeter beräknas öppna på den svenska nationaldagen år 2020.


Här slår Normal upp portarna 2018

Lista Snabbväxande butikskedjan ökar etableringstakten. Fastighetssverige listar vilka fastighetsägare och orter som dragit vinstlotten.


Olav Thon bygger ut Töcksfors

Bygg/Arkitektur Under tisdagen inleder Olav Thon Gruppen utbyggnaden av Töcksfors shoppingcenter som ett led i att möta den ökande efterfrågan kring gränshandel mellan Sverige och Norge.


Nytt nordiskt rekord – nådde miljardnivå

Handel Som den första renodlade matbutiken i Norden, passerade nyligen Olav Thon-ägda Nordby Supermarket en miljard i omsättning under ett år.


Olav Thon miljardköper i Norge

Transaktioner Olav Thon Eiendomsselskap har tecknat ett letter of intent med Nordea Liv och Steen & Ström om att köpa ett köpcentrum i Bergen för cirka två miljarder norska kronor.


Mirum Galleria.

Rusta i galleriasatsning

Uthyrning Till våren öppnar Rusta ett fullsortimentvaruhus, 2 100 kvadratmeter, i vad som beskrivs som hem- och fritidskedjans första riktiga galleriaetablering i Sverige.


Olav Thon vill bygga 50 000 kvadratmeter i Bergvik

Bygg/Arkitektur Olav Thon-gruppen planerar för ett nytt stort handelsområde på Bergvik i Karlstad.


Olav Thon köper i Strömstad

Transaktioner Olav Thon Gruppen köper Eurocash-fastigheten i Strömstad.


Thon köper Ikea-fastighet

Transaktioner Den norska fastighetsmiljardären Olav Thon köper den gamla Ikea-fastigheten i Åsane i Norge.


Peab får uppdrag av Olav Thongruppen

Bygg Peab får i uppdrag av Olav Thongruppen att bygga ut Töcksfors Shoppingcenter. Peab var med och byggde köpcentret redan 2005.