Image

Olav Thon köper Torp köpcentrum

Transaktioner Olav Thon Gruppen köper Torp köpcentrum i Uddevalla av Steen & Ström för 1,285 miljarder kronor. Samtidigt köper Olav Thon även Åsane storsenter i Norge av Steen & Ström.
Publicerad den 8 November 2016

Olav Thon Gruppen fortsätter att utöka sitt köpcentrum bestånd i Sverige. Bolaget som är den största köpcentrumägaren köper nu Torp köpcentrum i Uddevalla från Steen & Ström för 1,285 miljarder kronor.

Torp Köpcentrum, strategiskt placerad vid E6:an mitt emellan Göteborg och Oslo, har en uthyrningsbar yta på 31 600 kvadratmeter. Köpcentrum har ett årligt besökarantal på cirka 4,3 miljoner och en omsättning på 892 miljoner kronor.

Samtidigt köper även Olav Thon Gruppen Åsane storsenter i Bergen av Steen & Ström för 2,113 miljarder kronor.

– Vi har tidigare meddelat att vi har en strategi att gradvis ändra sammansättningen av vår köpcentrumportfolio. Steen & Ström har nyligen köpt köpcentrumet Oslo City och har stora utvecklingsplaner som kommer kräva betydande resurser under de kommande åren. Därför är vi glada att kunna berätta om affären med Olav Thon, som kommer vara en kompetent och stark ägare till Åsane storcenter och Torp köpcentrum. Steen & Ström kommer använda förtjänsterna från de här försäljningarna för att utveckla vår position som en ledande köpcentrumspelare i Skandinavien, säger Björn Tjaum, vd för Steen & Ström.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige