Image
Strömstad Köpcenter.
Strömstad Köpcenter. Bild: Strömstad Köpcenter (http://stdkc.se)

Olav Thon köper Strömstad Köpcentrum med Orvelin Group

Transaktioner Det står nu klart att Olav Thon Gruppen köper Strömstad Köpcentrum tillsammans med Orvelin Group där ägarfördelningen är 55 respektive 45 procent.
Publicerad den 1 April 2019

Strömstads Köpcenter är idag drygt 4 700 kvadratmeter och hyresgästerna består av Systembolaget, Supergott, Sportshopen, Apoteket, Hälsokostbolaget, Asian Town och Skopiraten.

Den intilliggande tomten som inkluderas i affären har en byggrätt om 3 000 kvadratmeter som planeras att utnyttjas för att utveckla området. Sedan tidigare äger de nya ägarna av Strömstad Köpcenter även fastigheten på andra sidan parkeringen med Eurocash som hyresgäst.
– Vi är jätteglada över förvärvet och är väldigt positiva till möjligheten att kunna vidareutveckla området som har en god potential att bli ännu bättre, säger Hallgeir Åndal, vd för Thon Property.

Genom samma ägarförhållanden som detta förvärv så äger Olav Thon gruppen och Orvelin Group även Nordby Shoppingcenter och Tanum Shoppingcenter tillsammans.
– Det är jättekul att vi kan ingå i ytterligare partnerskap med Olav Thon Gruppen och vi ser de starka synergierna med bättre nyttjande av byggrätterna samt eventuellt utökad kapacitet för parkering, säger Ulf Palm, vd för Orvelin Shopping Center.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige