Image

JM köper byggrätter på Södermalm

Transaktioner JM har tecknat exploateringsavtal med Stockholm Stad om förvärv av mark inom kvarteret Persikan i centrala Stockholm. Kvarteret har erhållit lagakraftvunnen detaljplan som för JM möjliggör utveckling av cirka 280 bostäder.
Publicerad den 26 Mars 2018

Tillträde och betalning sker etappvis och är beräknat till åren 2019-2021. Affären uppgår till 437 miljoner kronor med tillkommande reglering i samband med tillträde och kommer att redovisas i balansräkningen inom affärssegment JM Bostad Stockholm under det första kvartalet 2018.

De förvärvade kvarteren är belägna på östra Södermalm och används i dag till SL:s bussdepå. Den gamla bussdepån kommer att rivas för att göra plats för de kommande bostadskvarteren. De nya kvarteren kommer att binda samman området vid Hammarby Sjö med övriga Södermalm.

– Det är glädjande att få vara delaktig i utvecklingen av Barnängen på Södermalm med nya attraktiva bostäder. Kvarteret Persikan är ett fint bostadsläge som vi ser fram emot att arbeta vidare med, säger Elin Blixt, regionchef JM Stockholm syd.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Coworking-nestorn om karriärens nästa steg

Bolag I februari 2019 såldes United Spaces till Castellum för 200 miljoner kronor. Grundaren och coworking-pionjären Göran Garberg har sedan dess varit kvar i bolaget i en rådgivande kapacitet, men nu känner han att tiden är mogen för nästa steg i karriären. För Fastighetssverige berättar han om bolagets framgångsresa, sin egen framtid och varför han tror att kontorsmarknaden går en snabb och omfattande förvandling till mötes.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY