Image

Jernhusen säljer mark till Aspholmen i Örebro

Transaktioner Aspholmen Fastigheter köper det byggklara markområdet vid Örebro Centralstation av Jernhusen.
Publicerad den 27 Oktober 2014

Jernhusen har varit delaktiga i detaljplanearbetet för området och skapat möjligheter för nya attraktiva arbetsplatser och verksamheter intill kollektivtrafiken.

Detaljplanen möjliggör en sju våningar hög byggnad med både kontor och handel. Försäljningen till Aspholmen Fastigheter omfattar cirka 4 700 kvadratmeter tomtareal till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 40 miljoner kronor.

Hela detaljplanelagda fastigheten omfattar en areal om totalt 6 700 kvadratmeter. Jernhusen behåller cirka 2 000 kvadratmeter av fastigheten för att kunna fortsätta erbjuda parkering till dem som pendlar och behöver parkera i närheten av stationen.

- Jernhusen vill få fler att resa med kollektivtrafiken och vi är glada att köparen, precis som vi, värdesätter det stationsnära läget. Kontor och handel är mycket efterfrågat i dessa centrala lägen då det bidrar till att fler kan åka kollektivt till jobbet, säger Helena Everhed, affärsutvecklare på Jernhusen.

- Vi har en stor efterfrågan på lokaler i Örebro. Moderna flexibla lokaler i citynära läge har ökat i attraktivitet. Vi är glada att framöver kunna erbjuda dessa lokaler i ett läge intill resecentrum i Örebro, säger Niklas Aronsson, fastighetschef på Aspholmen Fastigheter.

Aspholmen är ett dotterbolag till Castellum.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY