Image

Jernhusen vill sälja kontors- och handelsprojekt i Örebro

Transaktioner Den 23 juni vann detaljplanen för området norr om Örebro Centralstation laga kraft. Jernhusen, som äger en av fastigheterna inom detaljplaneområdet, planerar att sälja byggrätten. Det är nu möjligt att bygga en sju våningar hög kontorsbyggnad med handel på platsen.
Publicerad den 6 Augusti 2014

Jernhusen, som äger centralstationen samt 6 700 kvadratmeter yta alldeles invid stationen, har nu skapat möjlighet att utveckla kontor och handel på platsen.

- Det är helt enligt vår strategi att utveckla mark vid våra stationer och sedan sälja det vidare till de som har bättre förutsättningar på orten att fortsätta utveckla fastigheten, säger Helena Everhed, affärsutvecklare på Jernhusen.

Marken används i dag bland annat som parkeringsplats. Jernhusen säljer inte hela ytan då delar av den fortsättningsvis kommer att behövas för parkering.

- Vi kommer att behålla 2000 kvadratmeter av marken och fortsätta erbjuda den till resenärer som behöver parkeringsplats. Det är viktigt för resenärer som pendlar att det finns möjlighet att parkera i närheten, säger Helena Everhed.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Property Matchmaking med Relier

Presenteras av Relier Real Estate Advisor

Senast från Fastighetssverige Plus

Rost ser stor potential i omvandlingar: "Stark värdekick"

Bolag Genom att omvandla outnyttjade handelsytor till kontor och vakanta kontorslokaler till bostäder fortsätter Knut Rost och Diös att skapa värde.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY