Image

Jernhusen planerar 800 bostäder i Malmö

Bostäder Stadsbyggnadskontoret i Malmö har fått i uppdrag att starta detaljplanearbetet för Jernhusens fastighet i Ellstorp nära Malmö centralstation. Här planerar Jernhusen för 800 bostäder.
Publicerad den 25 Augusti 2017
Detaljplanearbete startas i Ellstorp. Bild: Jernhusen.
Detaljplanearbete startas i Ellstorp.

Området ligger intill Östervärns station som framöver kommer trafikeras av Pågatågen. Förutom bostäder planeras för förskola och handel i området.

– Genom att utveckla vår fastighet i Ellstorp skapar vi en ny attraktiv stadsdel i Malmö med närhet till kollektivtrafiken och bidrar till nya mötesplatser i Malmö, säger Rolf Larsson, regionchef stadsprojekt på Jernhusen, och fortsätter:

– Jernhusens mål är att fler ska välja kollektiva färdmedel. När Östervärns station öppnar blir det ännu enklare att välja kollektivtrafiken som transportmedel för de som kommer bo och arbeta i området.

Jernhusen utvecklar järnvägsnära mark för handel, kontor och bostadsbyggande. För närvarande pågår detaljplanearbete i bland annat Stockholm, Göteborg, Malmö och Örebro.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så stora är skillnaderna i yielder mellan Sverige och Danmark

Bolag Croisette håller ångan uppe i Danmark och förmedlar en ny affär där en utländsk investerare tar sig in på den danska marknaden. Martin Spangdahl-Fafara, Managing Director på Croisette Danmark, berättar för Fastighetssverige om affären, hur yielderna Danmark skiljer sig från Sverige, det utländska intresset på den danska marknaden och hur han tror att Croisette kan göra skillnad på den danska marknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige