Image

Husägare skyldiga att PCB-inventera

JURIDIK Äger du industribyggnad, flerbostadshus eller övrig lokal byggd eller renoverad 1956-73? Då ska du PCB-inventera din byggnad, enligt en ny förordning från den 1 mars 2007.
Publicerad den 20 Januari 2008

Bestämmelserna gäller dock inte en- eller tvåbostadshus med komplementbyggnader som ägs av fysiska personer.

PCB - polyklorerade bifenyler - är en grupp svårnedbrytbara organiska föreningar med goda tekniska egenskaper som har använts bland annat i byggmaterial. Att ämnena är svårnedbrytbara innebär att de lagras i kroppen och ökar i halt ju längre upp i näringskedjan de kommer.

PCB-föreningar är giftiga och har skadliga effekter, till exempel försämrad fortplantningsförmåga på djur och människor. PCB kan finnas i fogmassor, golvmassor, förseglingsmassor i isolerglasfönster samt i kondensatorerna i exempelvis lysrör, oljebrännare och tvättmaskiner.

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tyska investeraren om svenska marknadens attraktion

Bolag Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management på Patrizia Sverige, kommenterar bolagets senaste miljardinvestering i Malmö och berättar varför de fortsätter att växa i Norden samt varför pandemin inte har varit en utmaning för den tyska investeraren.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY