Image
Hemsö tecknar avsiktsförklaring med Trelleborgs kommun.
Hemsö tecknar avsiktsförklaring med Trelleborgs kommun. Bild: Susanne Nilsson

Hemsö tecknar avsiktsförklaring med Trelleborgs kommun

Bolag Hemsö har tecknat en avsiktsförklaring med Trelleborgs kommun om att utveckla två fastigheter i ett centrumkvarter i Trelleborg. Avsikten är att skapa lokaler för att kunna samla merparten av kommunens centrala förvaltning i närheten av befintligt rådhus.
Publicerad den 28 Augusti 2019

Hemsö förvärvade tidigare i år tre fastigheter i kvarteret Herkules i Trelleborgs stadskärna. På fastigheterna finns befintlig bebyggelse samt en större byggrätt. Avsiktsförklaringen innebär att skapa 300 - 500 arbetsplatser samt en fullmäktigesal och konferensrum för kommunens centrala förvaltningsadministration. Arbetet innebär både om- och nybyggnation i det aktuella kvarteret.

– Vi tar nu ett steg vidare i utvecklingen av våra fastigheter i Trelleborgs centrum, vilket vi är mycket glada över. Det kommer att bli spännande att tillsammans med kommunen driva projektet med de nya lokalerna, säger Robert Cardell, projektutvecklare på Hemsö.

Parternas intention är att teckna hyresavtal om totalt cirka 13 000 kvadratmeter med kommunen som långsiktig hyresgäst.
– Trelleborg utvecklas nu i en rasade fart och det är verkligen spännande. Väldigt roligt att också Hemsö som stor aktör är med på resan och skapar kommunens nya lokaler. Jag ser fram emot att kunna samla stora delar av organisationen under samma tak för att få både bättre arbetsmiljö och ett nytt arbetssätt, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg.

Avtalstiden gäller till och med den 31 december 2021.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför lämnade toppnamnet PwC

Bolag Arne Engvall har slutat som Head of Real Estate på PwC. Detta efter hela 30 år på företaget. För Fastighetssverige beskriver han bakgrunden till beslutet och vad han ska syssla med framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY