Image

Hemsö investerar 800 miljoner i Helsingfors

Transaktioner Hemsö har köpt tre universitetsfastigheter i centrala Helsingfors. Hyresgäst är Konstuniversitetet, som består av Bildkonstakademin, Sibelius-Akademin och Teaterhögskolan. Total investeringsvolym, inklusive renovering, uppgår till 800 miljoner kronor.
Publicerad den 2 Mars 2018
Hemsö köper tre universitetsfastigheter. Bild: Hemsö
Hemsö köper tre universitetsfastigheter.

Fastigheterna inrymmer tillsammans 2 000 studenter och 300 anställda och omfattar 25 000 kvadratmeter. Två av fastigheterna är belägna i Töölö i kvarteren kring Riksdagshuset och flera av Finlands mest kända museum. Den tredje fastigheten är belägen i Berghäll i närheten av stadsutvecklingsprojektet Fiskehamnen. Konstuniversitetet har tecknat nya långa hyresavtal.

– Det är glädjande att vi förvärvar tre universitetsfastigheter och ökar andelen utbildningsfastigheter med offentliga hyresgäster i vår finska portfölj. Vi ser fram emot ett långsiktigt och nära samarbete med Konstuniversitetet och gläds åt att få förvalta och utveckla dessa verksamhetsanpassade fastigheter med dess anrika akademier, säger Jarkko Leinonen, Hemsös Finlandschef.

Fastigheten som inrymmer Sibelius-Akademin kommer att genomgå en omfattande renovering i syfte att skapa ändamålsenliga och moderna utbildningslokaler. Säljare är Helsingfors Universitetsfastigheter.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige