Image

Heimstaden köper bostadsbestånd i Malmö

Transaktioner Heimstaden köper i två affärer 16 bostadsfastigheter innehållande 340 lägenheter i Malmö.
Publicerad den 28 Maj 2015
Patrik Hall. Bild: Heimstaden
Patrik Hall. Jagten 6 är en av fastigheterna som Heimstaden köper i Malmö. Bild: Heimstaden
Jagten 6 är en av fastigheterna som Heimstaden köper i Malmö. Jagten1. Bild: Heimstaden
Jagten1.

I den ena affären säljer bolaget Möllekällan 15 fastigheter (där Jagten 1 och 6 på bilderna ingår) med 314 lägenheter och ett antal mindre lokaler om totalt 21 300 kvadratmeter.

I den andra affären säljer Tensor Fastighets AB fastigheten Yrket 3 på Möllevången innehållande 26 lägenheter.

Parterna har valt att inte kommunicera köpeskillingen men Fastighetssverige uppskattar den till 550-600 miljoner kronor.

- Med dessa förvärv kompletterar vi vår redan starka närvaro med ytterligare 340 lägenheter i ett av Malmös mest centrala, attraktiva och spännande områden. I en tid då de flesta försäljningar i dessa områden sker till bostadsrättsföreningar är det glädjande att få möjlighet att förvärva detta samlade bestånd, säger Patrik Hall, Heimstadens vd.

- I Möllevången stärker vi nu vår ställning ytterligare och kan erbjuda än fler charmiga hyreslägenheter i innerstaden, där du som boende på Möllevången går till Citytunneln på två-fem minuter och 18 minuters tågresa senare når Kastrup och Köpenhamn, fortsätter Patrik Hall.

Tillträde sker före sommaren.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY