Image
Stockholm.
Stockholm. Bild: Istock

Grönblå majoritet öppnar för fler 08-ombildningar

Bostäder Den grönblåa majoriteten i Stockholms stad är överens om kriterier som kommer att möjliggöra för ombildningar i elva stadsdelar i ytterstaden av Stockholms totalt sett 132 stadsdelar. Syftet är att uppnå en större blandning av upplåtelseformer i fler stadsdelar, för att motverka segregation, öka integrationen och främja attraktiva boendemiljöer i Stockholm.
Publicerad den 11 Februari 2019

– Jag är stolt över att människor i elva stadsdelar i ytterstaden kommer få möjligheten att köpa sin bostad. Våra kriterier identifierar de stadsdelar där snedfördelningen av allmännyttiga hyresrätter är som mest påtaglig, och där ett mer blandat bostadsbestånd vore som mest betydelsefullt för en minskad segregation, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

– Med detta beslut får fler stockholmare möjligheten att äga sitt boende och göra bostadskarriär i sitt eget bostadsområde. Samtidigt arbetar den grönblåa majoriteten i Stockholms stad vidare för att bygga fler bostäder och stärka stadens allmännytta, säger Dennis Wedin (M), bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Dessa kriterier medför att ombildningar blir möjligt i följande stadsdelar:
° Rinkeby
° Grimsta
° Husby
° Hökarängen
° Rågsved
° Hässelby gård
° Fagersjö
° Skärholmen
° Bagarmossen
° Västertorp
° Sätra

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige