Image

Genova emitterar företagsobligationer

Ekonomi/Finansiering Genova har beslutat att emittera företagsobligationer med ett totalt nominellt belopp om 200 miljoner kronor inom ramen för bolagets obligationslån med förfall i april 2021.
Publicerad den 12 September 2018

Genovas utestående obligationslån löper med en ränta om Stibor 3m + 575 bps (med ett Stibor golv på 0) och bolaget har beslutat sig för att emittera obligationer med ett totalt nominellt belopp om 200 miljoner kronor kronor till en kurs om 98.0 procent.

Kapitalet kommer att användas för generella bolagsändamål och förstärker bolagets ekonomiska beredskap för förvärv och investeringar ytterligare.
Obligationerna planeras att emitteras den 18 september 2018 och kommer att noteras på Nasdaq Stockholm.

Carnegie och Swedbank har agerat finansiella rådgivare och Gernandt & Danielsson har agerat legal rådgivare i transaktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige