Image
Hamid Zafar, Axel Josefson, Per Ekelund och Lena Molund Tunborn diskuterar Göteborgs integrationsproblematik ur ett fastighetsförvaltarperspektiv på Göteborg 400+.
Hamid Zafar, Axel Josefson, Per Ekelund och Lena Molund Tunborn diskuterar Göteborgs integrationsproblematik ur ett fastighetsförvaltarperspektiv på Göteborg 400+.

GBG 400+ – Årets svensk i stort integrationstema

Göteborg 400+ Göteborg är en av norra Europas mest segregerade städer. På framtidsseminariet Göteborg 400+ berättar en av de mest insatta – Hamid Zafar, Årets svensk 2019 – om en del av det göteborgska samhället som många inte vet att det existerar. Därefter deltar han i ett panelsamtal med kommunstyrelsens ordförande och ledande fastighetsägare om utmaningarna och möjligheterna i Göteborgs utsatta områden.
Publicerad den 12 April 2019

Göteborg 400+ är den göteborgska fastighetsbranschens främsta framtidsseminarium. Det hålls på Elite Park Avenue Hotel den 21 maj. Här diskuteras fastighetsmarknad och samhällsutvecklingen de närmaste decennierna och de affärsmöjligheter som utvecklingen bär med sig. Du ser programmet för dagen här och du anmäler dig här. Till och med på torsdag kan du utnyttja vårt BOKA TIDIGT-erbjudande och anmäla fyra personer och bara betala för tre!

Integrationsproblematiken beskrivs av många som Göteborgs ödesfråga nummer 1. "Rektor Hamid" Zafar, före detta rektor på Sjumilaskolan i Biskopsgården berättar sin historia på seminariet. Strax efter att han tillträdde som rektor sköts en 25-åring till döds utanför hans arbetsrum. Två av tre elever lämnade skolan utan godkända betyg. Lärare blev hotade och slagna – vuxenvärlden hade abdikerat. I dag, efter tre år av modigt arbete, grundat på krav, disciplin och ordning och reda har utvecklingen på skolan vänt i en betydligt mer positiv riktning.

Hamid Zafar deltar även i ett efterföljande panelsamtal om integrationen tillsammans med:

# Axel Josefson (M), ordförande i kommunstyrelsen och därmed stadens mäktigaste politiker.
# Per Ekelund, vd för Victoria Park, som arbetar hårt med social hållbarhet och som anställer boende i utanförskapsområden som får ta hand om sina områden.
# Lena Molund Tunborn, vd för kommunala Poseidon som bland annat är ett av bolagen som har inlett en satsning på att göra Hjällbo till ett mer attraktivt område.

Bland övriga talare på Göteborg 400+ märks bland andra Kungsledens Biljana Pehrsson, Fastpartners Sven-Olof Johansson och Hufvudstadens Bo Wikare.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 40 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Fastighetsmarknadsdagen Västerås

 

Var: Elite Stadshotellet Västerås, Stora Torget, 722 15 Västerås.

När: 29 mars 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Du anmäler dig till seminariet här. (Anmälan stänger torsdag 23 mars 2017)

 

Fastighetsmarknadsdagen är ett heldagsseminarium om fastighetsmarknaden, näringslivsutveckling och framtidens Västerås som arrangeras av branschmagasinen Fastighetssverige och Lokalnytt.

Under seminariet avhandlas ett stort antal aktuella ämnen om den kommersiella fastighetsmarknaden (stadsutveckling, kontorshyresmarknad, bostadsmarknad, retail, transaktionsmarknad m.m.) i Västerås som hjälper dig att ta rätt beslut i framtiden.

I de olika panelerna möter du nyckelpersoner från branschen.

Du kan följa framväxten av årets seminarium på den här sajten – här kommer vi löpande att presentera nya programpunkter och nyheter relaterade till eventet.

Fastighetsmarknadsdagen Västerås arrangeras av Fastighetssverige och Lokalnytt, som också arrangerar seminarierna Fastighetsmarknadsdagen Östergötland (tillsammans med Nulink och näringslivskontoret i Norrköping), Lokalmarknadsdagen (tillsammans med Business Region Göteborg), Fastighetsmarknadsdagen Uppsala (tillsammans med Uppsala kommun), Göteborg 400+, Fastighetsmarknadsdagen Digitalisering, Fastighetskvinnan, Fastighetsdagarna, Fastighetsmarknadsdagen Örebro, 
Fastighetsmarknadsdagen Stockholm (med tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor) och Fastighetsmarknadsdagen Öresund. 

Läs om 2016 års upplaga här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se

 

Partners:

Mer från Fastighetssverige