Image

Galjaden köper i Köping

Transaktioner Galjaden köper en fastighet i Köping, omfattande 5 475 kvadratmeter kommersiella lokaler – främst industri och lager – och 23 000 kvadratmeter markyta.
Publicerad den 17 Augusti 2015

Säljare är B&B Tools Fastigheter.

Fastigheten är fullt uthyrd med bland andra Rörick Elektriska, Momentum Industrial och Ytstruktur som största hyresgäster.

- Köpings Ullvi 6:11 är en intressant kommersiell fastighet som på ett bra sätt kompletterar och passar in i vårt bestånd. Fastigheten är vårt första förvärv i Köping som vi anser är en intressant och väletablerad industristad i Mälarregionen. För oss som jobbar aktivt och nära våra hyresgäster och deras verksamheter så passar det bra att fastigheten har ett större förvaltningsinslag. Vi är glada och ser fram emot vårt fortsatta samarbete med B&B Tools-koncernen som genom deras två dotterbolag Rörick och Momentum är betydande hyresgäster i fastigheten. Vår ambition är att växa med intressanta fastigheter där vårt stora förvaltningskunnande gör skillnad, säger Martin Hansson, vd Galjaden Fastigheter AB

Efter förvärvet uppgår portföljen till 34 fastigheter med 145 000 kvadratmeter kommersiell yta samt cirka 47 000 kvadratmeter byggrätter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige