Image

Första projektet i Växjö för Serneke

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat en avsiktsförklaring om att bygga 152 lägenheter i kvarteret Lågan, i centrala Växjö. Projektet är bolagets första på orten och ordervärdet är på cirka 285 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Augusti 2016
De planerade lägenheterna i Växjö. Bild: Scanprop
De planerade lägenheterna i Växjö.

På uppdrag av Brf Linnégatan Lågan och Brf Norrtullsgatan Lågan ska Serneke i två etapper bygga lägenheter under projektnamnet ”Porten till staden”. Projektet är utvecklat av Scanprop Development AB.

– Ett stort projekt för ny beställare och på en ny ort, det känns både spännande och motiverande att få sätta igång med detta, säger Viktor Nagenius, arbetschef på Serneke.

– Vi har under en tid tittat på möjligheten att etablera oss i Växjö. Det är en intressant och expansiv ort och etableringen ligger i linje med vår övergripande strategi, säger Daniel Åstenius, vd för Serneke Bygg.

Samtliga lägenheter utrustas med minst en balkong eller uteplats och husen får också stora gemensamma takterrasser.

– Flera byggentreprenörer såg problem i att bygga husen på grund av den annorlunda utformningen med bland annat välvda balkonger. Serneke var den entreprenör som inte var rädd för att söka lösningar för att vi ska få det som vi vill ha det. Vi ser fram emot Sernekes etablering som ny entreprenör i Växjö, vilket marknaden verkligen behöver, säger Christian Fredrikson på Scanprop Development AB.

Byggstart för projektet sker i början av 2017 och första inflyttningen är beräknad till sensommaren 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige