Image

Estea förlänger teckningstiden

Bolag Styrelsen i Estea Sverigefastigheter 2 AB, som är ett dotterbolag till Estea AB, har beslutat att förlänga teckningstiden i pågående emission till och med den 26 mars. Anledning till förlängningen är att man vill möjliggöra för fler investerare att teckna. Investerare har påpekat att teckningstiden varit kort då sportlov påverkat eventuella beslutsprocesser. Den nya teckningstiden är förlängd till den 26 mars 2013. Handel på NDX beräknas starta under vecka 15.
Publicerad den 14 Mars 2013
Johan Eriksson. Bild: Estea.
Johan Eriksson.

- Vi har tidigare erbjudit enbart professionella investerare möjligheten att investera i våra fastigheter. Genom den pågående emissionen vill vi erbjuda en större krets av investerare samma möjlighet att uppnå avkastning från kommersiella fastigheter. Intresset för emissionen är stort, men eftersom vi inte tidigare riktat oss till denna krets av investerare får vi räkna med att det tar tid att bekanta sig med oss som företag och det nya instrumentet kapitalandelsbevis. Vi vill samtidigt uppnå en så stor spridning av kapitalandelsbevis som möjligt inför den kommande noteringen, säger Johan Eriksson, vd Estea.

Bolaget emitterar totalt 150 miljoner kronor i kapitalandelsbevis, uppdelat i två emissioner. Den första emissionen var riktad till en begränsad krets av professionella investerare och tillförde bolaget cirka 75 miljoner kronor. Erbjudandet, som avser den andra emissionen innebär att bolaget kan tillföras ytterligare maximalt cirka 75 miljoner kronor.

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige