Image

Eklandia förädlar Sillfabriken i Göteborg

Bygg/Arkitektur Eklandia bygger om Sillfabriken på Banehagsliden 2 i Klippanområdet i Göteborg. Om ett år flyttar de första kontorshyresgästerna in.
Publicerad den 11 December 2015

Den varsamma förädlingen av den karaktärsfulla byggnaden blir ett värdefullt bidrag till det spännande blandstadskvarter som över tid vuxit fram i Klippanområdet.

– Sillfabriken är ett bra exempel på hur vi tar till vara en äldre byggnads charm och utvecklar den för att möta företagens krav på flexibilitet och hållbarhet, säger Cecilia Fasth, vd för Eklandia.

– De första hyresgästerna kommer att flytta in i modernt utformade kontor och verksamhetslokaler om ganska precis ett år. Redan nu är avtal för 4 300 av totalt 5 700 kvadratmeter tecknade med F Division Group AB, Teamster AB och Electrolux Hemprodukter AB som flyttar sin service och sitt lokalkontor till Sillfabriken.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Arkitekten som blev bostadsentreprenör

Bostäder Milad Barosen är arkitekten som blev bostadsentreprenör. Som vd och medgrundare till co-livingaktören Allihoop vill han bidra till en mer flexibel bostadsmarknad. För Fastighetssverige berättar han om frustrationen över den trasiga bostadspolitiken och hur hans bakgrund i Iran tagit honom dit han är idag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY