Image

Einar Mattsson bygger 100 hyreslägenheter åt SKB

Bygg/Arkitektur Stockholms Kooperativa Bostadsförening har valt Einar Mattsson Byggnads AB för att uppföra 100 nya hyreslägenheter i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.
Publicerad den 26 Januari 2015

Uppdraget är en totalentreprenad där markarbeten och arbete med grundplattan har påbörjats av tidigare entreprenör. Under februari kommer Einar Mattsson Byggnads AB att påbörja stomresningen

- Vi såg att projektet krävde en snabb start och en stabil organisation. Något vi kan säkra upp genom att bemanna projektet i högre grad samt att vi är väl insatta i byggprocessen av hyresrätter och tidigare valt stomsystem. Vi hoppas den här snabba starten är en början på en lång relation", säger Johan Malk, arbetschef Einar Mattsson Byggnads AB.

- Det känns mycket bra att vi kommit överens med Einar Mattsson och att de har möjlighet att sätta igång bygget omgående. Inte minst på grund av det enorma intresse för kvarteret som finns bland SKB:s medlemmar, säger SKB:s vd Eva Nordström.

SKB:s kv. Muddus är ritat av Wingårdh Arkitektkontor. Fasaden är i rött glaserat tegel med ”hoppande balkonger”. Kvarteret består av lamellhus byggda runt en innergård.

Hela projektet beräknas vara klart i september 2016.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Söderlundh: Så slår coronakrisen mot fastighetsmarknaden

Bostäder Coronakrisen har slagit till med full kraft och med den följer stor osäkerhet framöver för många branscher. I en intervju med Fastighetssverige berättar Pangeas analyschef Mikael Söderlundh om vilka segment som krisen kan slå hårdast mot och varför det samtidigt finns en starkt motståndskraft på den svenska fastighetsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY