Image
Valparaiso intill Värtahamnen och Värtaterminalen.

Så mycket får framtida ankarbyggaren betala i Valparaiso

Bygg/Arkitektur Stockholms stad letar efter en ankarbyggherre som kan vara med och utveckla området Valparaiso i Värtahamnen. Fastighetssverige berättar om kvadratmeterpriset och de övriga egenskaperna som staden söker efter i det fortsatta arbetet.


Valparaiso intill Värtahamnen och Värtaterminalen.

Stockholms stad söker ankarbyggaktör till stort utvecklingsprojekt

Bygg/Arkitektur Valparaiso är ett större område inom stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden som nu ska markanvisas genom jämförelseförfarande.


Kolkajen och Norra Djurgårdsstaden.

Serneke nära markanvisning i heta tillväxtområdet

Bygg/Arkitektur Byggjätten kan landa sitt första projekt i Norra Djurgårdsstaden.


Värtahamnen och Södra Värtan ska bli Stockholms nya entré från sjösidan.

Niam och Bonnier först ut – så mycket betalar de i Södra Värtan

Bolag De två aktörerna ska tillsammans tillföra 110 000 kvadratmeter ny kommersiell bebyggelse i den nya stadsdelen Södra Värtan i Värtahamnen. Fastighetssverige berättar mer om exploateringen, kostnaden och tidsplanen för det stora projektet.


Obos planerar ett 110 meter högt i hus i Norra Djurgårdsstaden.

Så vann Obos budgivningen om Gasklockan

Bolag Den norska jätten budade över fyra andra intressenter. Läs hur nära de andra buden var, hur Obos säkrar finansieringen och hur stadens inställning är till tvisten med Oscar Properties.


Ny byggnad som ersätter Marketenteriet med handel samt bostäder. I bakgrunden ses det höga bostadshuset.

Bilder: Så kan östra delen av Gasverket förvandlas

Bygg/Arkitektur Åke Sundvall är en av byggherrarna som ska hjälpa till att förverkliga visionen för Gasverksområdets östra del och tillföra bland annat 300 bostäder. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


En ny markanvisning har tilldelats inom projektet Kolkajen som är en del av stadsutvecklingen i Norra Djurgårdsstaden.

Doldisar vinner mark inom omfattande utvecklingsprojekt

Bygg/Arkitektur Två relativt okända aktörer kliver in i Kolkajen för att bygga bostäder på den konstgjorda ö som ska byggas i det omfattande projektet. Fastighetssverige berättar mer.


Obos har tilldelats ytterligare en markanvisning i etappen Kolkajen inom stadsutvecklingsprojektet Norra Djurgårdsstaden.

Norsk jätte vinner mer mark på Östermalm

Bygg/Arkitektur Obos fortsätter sin storsatsning i Sverige och har nu landat ytterligare en markanvisning för bostäder inom Norra Djurgårdsstaden. Fastighetssverige berättar mer om detaljerna i projektet.


Stockholms stad ska snart inleda en markanvisningstävling för att få fram en ny byggherre för projektet Gasklockan.

Så blir nästa steg för Oscar Properties förlorade prestigeprojekt

Bygg/Arkitektur Efter skilsmässan från Oscar Properties i november 2019 har Stockholms stad arbetat fram en ny plan för att kunna gå vidare med projektet Gasklockan. Nu är man redo att inleda jakten på en ny samarbetspartner som kan förverkliga det framtida landmärket i Norra Djurgårdsstaden. Fastighetssverige berättar mer.


Herzog & de Meuron, den schweiziska arkitektbyrån bakom Gasklockan, ger nu sin syn på projektets framtid.

Exklusivt: Schweiziska arkitektbyrån kommenterar Gasklockan-turerna

Bygg/Arkitektur I november förra året hävde Stockholms stad avtalet med Oscar Properties angående projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden. För Fastighetssverige kommenterar nu det schweiziska arkitektföretaget Herzog & de Meuron, som står bakom ritningarna, den uppkomna situationen och ger sin syn på deras roll i projektets framtid.


Patrik Mellgren och Tobin Poperties hoppas kicka igång försäljningen under första kvartalet.

Så ska Tobin växla upp under 2020

Bolag Med en stark aktör som Klövern i ryggen satsar Tobin Properties på att bli en mer komplett stadsbyggnadsutvecklare under 2020. Fastighetssverige berättar mer om planerna.


Illustration av infart vid Bobergsgatan. Marken kring och ovanför infarten planläggs som park. Bobergsgatan och Gasverksvägen förbinds med trappa.

Satsningen: Nytt garage för 680 miljoner

Bygg/Arkitektur Kommunfullmäktige i Stockholms stad har nyss beslutat om nyproduktionen av ett parkeringsgarage i ett av stadens mest expansiva områden.


Unikt samarbete i Värtahamnen mellan fastighetsägare och Stockholms Hamnar

Bolag Ett nytt bolag har bildats för att arbeta med stadsutvecklingen i den nya stadsdelen Värtahamnen, som är en del av Norra Djurgårdsstaden. Tillsammans med Kungsleden, Niam, Vasakronan, Wallfast och Stockholms Hamnar utgör Bonnier Fastigheter grunden i Stadsutvecklarna i Värtahamnen. Deltar i samarbetet gör även Stockholms stad genom Exploateringskontoret.


Oscar Properties bygger nya bostäder i Norra Djurgårdsstaden

Bygg/Arkitektur Mellan Husarviken och Gasverksområdets historiska fabriksmiljöer tar tre nya byggnader för bostäder form. Projektet går under namnet Unité och är skapat av Oscar Properties tillsammans med arkitektkontoret Arrhov Frick.


JM bygger åt HSB i Norra Djurgårdsstaden

Bygg/Arkitektur JM Entreprenad har ingått avtal med HSB Bostad om att uppföra 62 bostäder genom en totalentreprenad. Kontraktssumman uppgår till 132 miljoner och är jämnt fördelad över avtalstiden.


Riksbyggen bygger 49 bostadsrätter i Norra Djurgårdsstaden

Bygg/Arkitektur Byggstarten närmar sig för Riksbyggens BRF Djurgårdsvyn i Norra Djurgårdsstaden. Riksbyggen har nu tecknat avtal med JM Entreprenad och det blir en byggnation som ska klara kraven för Miljöbyggnad Guld samt en utvändig och invändig utformning som skapats av arkitekten Thomas Sandell.


Skanska bygger grundskola åt Sisab

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Sisab (Skolfastigheter i Stockholm AB) om att bygga den nya Bobergskolan i Norra Djurgårdsstaden. Skolan, som byggs intill gasklockorna i Hjorthagen, ska kunna ta emot runt 850 elever. Ordervärdet är cirka 260 miljoner kronor.


Heba miljösatsar i Norra Djurgårdsstaden

Bostäder Hebas bostadsprojekt i Norra Djurgårdsstaden är nu klart för inflyttning. De två byggnaderna med totalt 72 lägenheter och 700 kvadratmeter lokaler i projektet har en stark miljöprofil.


Dom i mark- och miljööverdomstolen godtar lägre gasklocka

Juridik Mark- och miljööverdomstolen har meddelat dom gällande Oscar Properties projekt Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden. Domen godkänner en förändring av detaljplanen innebärande att ett cirka 90 meter högt torn får byggas på platsen.


Norra Djurgårdsstaden prisas för hållbarhet i Paris

Bygg/Arkitektur Stockholm och Norra Djurgårdsstaden har vunnit pris för bästa hållbara stadsutvecklingsprojekt i tävlingen C40 Awards. Priset delas ut på FN:s klimatkonferens i Paris av C40, Cities Climate Leadership Group, ett nätverk med stora engagerade städer runt om i världen.