Image

Diligentia tar Apoteket till Masthusen

Uthyrning I Diligentias Masttorget i Västra Hamnens nya stadsdel öppnar Apoteket en ny butik.
Publicerad den 29 November 2012
Masthusen. Bild: Kanozi Arkitekter. Bild: Kanozi Arkitekter
Masthusen. Bild: Kanozi Arkitekter.

- Vi kommer att skapa ett mycket bra flöde av människor runt Masttorget när det står klart. Vi har ju redan Ica Maxi, Systembolaget och Apoteket på plats. För att få ett trevligt gemyt och en naturlig mötesplats ska vi nu se till att hitta entreprenörer inom mat och dryck, som är attraktiva för de människor som kommer att bo, jobba och handla i den nya stadsdelen, säger Andreas Ivarsson, Diligentias marknadsområdeschef i Malmö.
- Vi tittar ständigt på olika möjligheter att utveckla verksamheten och ge våra kunder i Malmö ännu bättre service. Att vi nu kan öppna i Västra Hamnen är en mycket viktig pusselbit i det arbetet. Att Diligentia nu utvecklar Masthusen – mitt i Västra Hamnen - är mycket välkommet och vi tror stenhårt på läget. Vi räknar med att blandningen av personer som rör sig i området är ett bra kundunderlag och vi tillför något nytt till både Masthusen och hela Västra Hamnen, säger Peter Eriksson, etableringschef på Apoteket.

Masthusen blir en stadsmiljö med gedigen miljöprägel och hållbarhetscertifiering enligt det internationella klassningssystemet Breeam Communities.

Apotekets butik är på nästan 300 kvadratmeter.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige